–Hidden comment

Use attributes in format region_from and region_to= to change the languages showing in language switcher.
Available regions are:
europe_from europe_to
asia_from asia_to
mideast_from mideast_to
america_from america_to

Example:
europe_from=0 europe_to=22 will put all languages (ordered in language switcher settings) from 1 to 21 to Europe region:
asia_from=22 asia_to=25 will put all languages from 23 to 24 (so only 2) into Asia region.

What is affiliate marketing_
 • Academie
 • Affiliate marketing: aan de slag definitie

Affiliate marketing: aan de slag definitie

Heeft u moeite om het rendement op investering te behalen met uw marketinginspanningen?

Marketing is lastiger geworden sinds de gemiddelde persoon ongeveer 5000 advertenties per dag bekijkt.

Maar als u op zoek bent naar een waterdichte manier om te profiteren van uw marketinginspanningen, dan is affiliate marketing de juiste keuze voor u.

Wat is affiliate marketing? 

Affiliate marketing is een manier om geld te verdienen terwijl u slaapt. Het is in feite een proces waarbij u een overeengekomen commissie verdient voor het promoten van een product of dienst. Maar laten we diep ingaan op de diepgaande uitleg hieronder.

Affiliate marketing definitie

Affiliate marketing is een proces waarbij een persoon die een partner wordt genoemd, een product of dienst voor een bedrijf promoot. De partner handelt namens het bedrijf, in feite als een verkoper. Daarom krijgt de partner een commissie nadat elke gewenste actie is voltooid. De gewenste actie verschilt van bedrijf tot bedrijf en wordt altijd vooraf afgesproken. Dit kunnen bijvoorbeeld aanmeldingen voor een mailinglijst, abonnementen, klikken op een website of verkopen zijn.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in affiliate marketing hebben twee opties om uit te kiezen. Ze kunnen een partnerprogramma maken of lid worden van een partnernetwerk. Dus wat is het verschil tussen die twee, vraagt u zich misschien af?

Een partnerprogramma is een programma dat uw bedrijf helemaal opnieuw maakt. Daarom is het bedrijf verantwoordelijk voor de algemene voorwaarden, richtlijnen voor inhoud, emailbereik naar partnerondernemingen, enz.

Een partnernetwerk is in wezen een derde partij, die partnerondernemingen met bedrijven verbindt. Partnernetwerken zijn al opgezet met regels, richtlijnen, enzovoort. U hoeft zich dus meestal alleen maar aan te melden, te betalen en te wachten op de verkoop.

Dus, welke is beter?

Hoewel partnerprogramma’s in het begin misschien meer tijd in beslag nemen, is het zeker de investering op de lange termijn waard, omdat u ervoor kunt zorgen dat de partners aan uw richtlijnen en voorwaarden voldoen. En waarschijnlijk de meest cruciale onderscheidende factor is een prijs, die hoger is voor een partnernetwerk. Hoewel het begrijpelijk is, aangezien partnernetwerken de derde partij zijn die de hele stroom regelt, moet u overwegen of dit geschikt is voor uw budget en het bedrijf, aangezien u vaak niet het verhaal kunt veranderen dat partnerondernemingen verplichten tot/uitvoeren van de promoties.

Hoe werkt affiliate marketing?

Meestal zijn er 3 of 4 partijen. Ten eerste de partner, die in wezen de adverteerder/uitgever van producten/diensten is. Tweede partij is de handelaar – het bedrijf dat fysieke producten of digitale producten aanbiedt. De derde partij is de consument. En de vierde partij kan een partnernetwerk zijn, wat optioneel is omdat bedrijven hun eigen partnerprogramma’s kunnen maken.

Nu we alle mogelijke partijen die betrokken zijn bij affiliate marketing hebben opgehelderd, laten we eens kijken hoe het werkt. Wanneer een bedrijf een eigen partnerprogramma heeft, nemen ze meestal contact op met potentiële partnermarketeers met de doelgroep/niche die ze zoeken. Als beide partijen het eens zijn over de algemene voorwaarden, krijgt de partner meestal productlinks of trackinglinks die cookies bevatten om aan te geven waar de lead/verkoop vandaan kwam. Om deze partnerlinks te krijgen, gebruiken bedrijven meestal een trackingplatform of software om ze te genereren en te volgen.

Handelaar

Als u een handelaar bent, hangt het zeker af van de route die u kiest als het gaat om affiliate marketing. Ofwel gaat u voor een partnerprogramma of partnernetwerk. Die twee hebben allebei verschillende voor- en nadelen. Men kan echter sneller resultaten/geld leveren, en het is duidelijk het partnernetwerk aangezien ze al een gevestigd systeem hebben met partners en voorwaarden stellen. Het gaat er dus gewoon om ze te koppelen aan uw bedrijf, zodat de uitvoering minder tijd kost. Aan de andere kant kost het maken van uw eigen affiliate marketingprogramma veel meer tijd, omdat u het helemaal opnieuw moet opbouwen en alleen potentiële partners moet bereiken.

Affiliate

Voor iedereen die op zoek is naar een aangesloten inkomen, moeten ze vooraf een cruciale factor overwegen. Hebt u een groot publiek/niche? Als het antwoord nee is, zou het moeilijk voor je zijn om snel partnerverkopen te doen. Het opbouwen van een publiek kost tijd en je kunt het via veel verschillende platforms doen. U kunt bijvoorbeeld uw eigen blog maken met een niche waarin u geïnteresseerd bent. Dit kost echter veel tijd en moeite omdat u geweldige inhoud voor uw niche moet maken en deze voor zoekmachines moet optimaliseren. Dus tenzij je al een publiek hebt, zou u niet snel geld kunnen verdienen.

Maar als er een vaardigheid is, is er een weg. Betaald adverteren via de juiste marketingkanalen is een slimme manier om reclame te maken, ook al hebt u geen publiek. Het lijkt misschien dat er veel meer risico aan verbonden is, wat waar kan zijn voor iedereen zonder betaalde advertentie-ervaring. Dus haast u niet om voor sommige advertenties te betalen voordat u weet wat u moet doen. Maar als u er klaar voor bent, is dit absoluut de snelle manier om leads/verkopen voor uw verkopers op te schalen zonder een publiek te hebben.

Affiliate marketingproces

 1. De klant ziet een advertentie of een link die verwijst naar een eCommerce, website of blog.
 2. De klant klikt op de link/advertentie.
 3. De klant koopt een product/dienst of voert de gewenste handeling uit.
 4. De actie/aankoop wordt vastgelegd in partnersoftware of een partnernetwerk.
 5. Zodra de website/blog/eCommerce de aankoop bevestigt, krijgt de partner een commissie.

Affiliate marketing voorbeelden

Affiliate marketing voordelen

Verbeterde webprestaties

Het targeten van de juiste doelgroep via partners is vaak gelijk aan een nieuwe verkeersbron van meerdere mediakanalen. Dit zorgt voor meer naamsbekendheid en mogelijk nieuwe organische backlinks naar uw website, waardoor uw domeinbeoordeling wordt versterkt en uw positie op Google verbetert.

Verbeterde bedrijfsreputatie

Als bekende partners opscheppen over uw bedrijf, kan dit alleen maar leiden tot verkoopverbetering en een betere bedrijfsreputatie. Hierdoor krijgt u meer kansen om te verbeteren, bijvoorbeeld door nieuwe samenwerkingen.

Lage kosten

Aangezien een partner alle marketing afhandelt, hoeft u niet te investeren of u zorgen te maken over het creëren van de perfecte marketingstrategie, wat een effectieve marketingstrategie is.

Hoog rendement op investering

Omdat de filialen die u kiest meestal een grote invloed hebben op de niche waarop u zich richt, is het rendement op investering doorgaans hoger dan bij andere marketinginspanningen.

Flexibiliteit

Affiliate marketing stelt uw bedrijf in staat om nieuwe markten te betreden zonder veel middelen uit te geven. Zoek eenvoudig naar partners binnen uw interessegebied en begin met het bereiken van het nieuwe publiek.

Bent u klaar om van al deze voordelen te profiteren? Het enige dat u hoeft te doen, is een toegewijde accountmanager voor partners en uitstekende partnersoftware. Bekijk Post Affiliate Pro en test het meteen uit.

Soorten affiliate marketing

Bekijk de verschillende soorten affiliate marketing voordat je aan de slag gaat met affiliate marketing. Overweeg ze allemaal, want elk heeft zijn voor- en nadelen.

Niet-gekoppelde affiliate marketing

Niet-gekoppelde affiliate marketing betekent dat de partner geen ervaring of kennis heeft van uw producten/diensten. Om specifiek te zijn, de partner produceert geen inhoud of kent het type niche van de handelaar.

Gerelateerde affiliate marketing is het tegenovergestelde van niet-gekoppeld. De partner heeft de expertise, kennis en doelgroep met betrekking tot uw producten/diensten. Het betekent ook dat de partner het product/de dienst heeft geprobeerd, het begrijpt en het aanbeveelt aan de juiste/gerichte niche. Deze partners zijn dus het beste voor bedrijven die het meeste uit affiliate marketing willen halen.

Betrokken affiliate marketing

Betrokken affiliate marketing is vergelijkbaar met gerelateerde affiliate marketing. De partner heeft het publiek, de kennis en de ervaring in dezelfde niche. Maar bovendien is de partner ook betrokken bij het bedrijf, zoals productcreatie. Dit kan erg voordelig zijn voor verkopers, aangezien het publiek meestal meer converteert, omdat de recensent meer betrokken was en niet alleen reclame maakt voor een willekeurig product. Dit kan echter potentieel riskant zijn voor gelieerde ondernemingen, omdat ze kunnen worden geassocieerd met een bedrijf als er iets misgaat.

Affiliate marketing kanalen

Influencers

Een influencer is iemand die een aanhang heeft op basis van dezelfde hobby, levensstijl of voorkeuren. Daarom zijn dit geweldige partners omdat ze de producten/diensten snel en gemakkelijk bij hun publiek kunnen promoten. De bedrijven kunnen influencers kiezen op basis van hun niche, dus richten ze zich expliciet op hun potentiële consumenten. Dit is een handige en snelle manier om leads of verkopen voor uw bedrijf te genereren.

Bloggers

Bloggers trekken een publiek aan via zoekmachines. Ten eerste proberen ze meestal het product/de dienst uit en schrijven ze uitgebreide recensies op hun websites. Als gevolg hiervan kunnen ze organisch een enorm publiek bereiken met de gerichte recensieblogpost. Mensen vertrouwen net zoveel op online beoordelingen als op persoonlijke aanbevelingen. Eigenlijk zegt bijna 93% van de klanten dat het een essentiële factor was in hun beslissingsproces. Niche-bloggers zijn dus nuttig om leads of verkopen te stimuleren en een positief bewustzijn voor uw bedrijf te verspreiden.

Emaillijst

U denkt misschien, emailen? Ja, het is nog steeds een geweldige manier om leads om te zetten in klanten. Eigenlijk is het rendement op investering voor emailmarketing 122%. Daarom is het maken van boeiende emails met hyperlinks tegenwoordig niets om te onderschatten. Pas echter op voor spammen, omdat dit het tegenovergestelde effect kan hebben.

Media websites 

Een ander geweldig kanaal voor affiliate marketing zijn enorme mediasites zoals Facebook, Instagram of YouTube. Aangezien deze grote platforms een enorm publiek hebben, kunt u dat in uw voordeel gebruiken om uw producten/diensten te promoten met gerichte campagnes als u geen substantiële aanhang heeft. U kunt advertenties maken, zoals banners, of promoten via partnerlinks.

Voorbeeld: Youtube is bijvoorbeeld een enorm platform voor sociale media waar consumenten hun favoriete kanalen volgen op basis van hun hobby’s of levensstijl. Amazon heeft een partnerprogramma gemaakt met de naam Amazon Associates dat een unieke link genereert die ze in de beschrijving onder een YouTube-video kunnen invoegen. De partner krijgt dus een commissie wanneer het YouTube-publiek een bepaald product via de link koopt. Natuurlijk hebben verschillende producten verschillende commissies. Het is echter essentieel om te vermelden dat consumenten niet meer betalen voor de producten.

Betaalde zoekmicrosites

Betaalde zoekmicrosites lijken veel op bloggers. Het zijn websites die over een specifieke niche praten en die vrij eenvoudig zijn. Het converteert dus gemakkelijk en snel.

Hoe betaald te worden in affiliate marketing

Er zijn verschillende manieren waarop een bedrijf/handelaar een partner bedrijf kan compenseren voor hun werk, zoals;

Kosten per verkoop

Kosten per verkoop, of met andere woorden, kosten per bestelling, is een betaalmethode waarbij de handelaar de aangeslotene alleen betaalt voor daadwerkelijke bestellingen/verkopen. Dit is een veilige keuze voor verkopers die onmiddellijke resultaten willen zien.

Kosten per actie

Kosten per actie betekent dat partnerbedrijven worden betaald op basis van het aantal klanten dat de gewenste actie voltooit, zoals emailregistraties, demo-oproepen, gratis downloads, gratis proefversies, enz.

Kosten per klik

Kosten per klik is een methode waarbij de handelaar betaalt voor elke klik naar de website van een partnerbedrijf. Deze methode wordt meestal gebruikt wanneer de handelaar veel verkeer naar de website wil krijgen van partnerondernemingen.

Kosten per mijl

Kosten per mijl is een andere betaalmethode, waarbij partners worden betaald met elke duizend vertoningen die ze naar het product/de website van de handelaar brengen.

Vaardigheden die vereist zijn voor affiliate marketing

Als u een handelaar bent die op zoek is naar de juiste partner voor uw online bedrijf, overweeg dan om een partner te kiezen met een breed scala aan vaardigheden, zoals:

 • Geweldige communicatieve vaardigheden
 • Creativiteit
 • SEO kennis
 • Gebruikerservaringkennis
 • Probleemoplossend vermogen (problemen opsporen, analyses interpreteren)
 • Digitale marketing- en verkoopvaardigheden
 • Bij voorkeur: ervaring in website-ontwerp
 • Bij voorkeur: ervaring met ecommerceplatform

Besluit

Om samen te vatten, affiliate marketing is een geweldige manier om uw bedrijf te verbeteren met nieuwe prospects en verkopen. Volgens Statista wordt geschat dat de markt in 2022 8,2 miljard euro zal bereiken. Het is onnodig om te zeggen dat affiliate marketing niet dood is. Dus waar wacht u op?

Post Affiliate Pro is partnersoftware waarmee u al uw partners effectief kunt beheren zonder gedoe. Leer er meer over en probeer het nu met ons gratis gesprek.

Frequently asked questions

Wat betekent affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van op prestaties gebaseerde marketing waarbij een bedrijf een of meer partnerondernemingen beloont voor elke bezoeker of klant die wordt veroorzaakt door een advertentie of link waarop is geklikt vanaf zijn website.

Vereist affiliate marketing codering?

Niet noodzakelijk. U moet weten hoe u landingspagina’s maakt en trackers instelt, maar verder kunt u andere technische taken eenvoudig uitbesteden met behulp van software, zoals Post Affiliate Pro. Hoewel het geen must-know is, raden we aan om de basis te leren, omdat het u helpt om gegevens tot in detail te begrijpen.

Is affiliate marketing een piramidespel?

Nee, affiliate marketing is geen piramidespel. Het is een bedrijfsmodel waarbij de partner een commissie krijgt na elke voltooide actie/verkoop.

Is affiliate marketing makkelijk?

Het antwoord hangt af van het niveau van uw vaardigheden. Als u een groot publiek/volgelingen hebt, kan het gemakkelijk zijn om te beginnen met affiliate marketing. Als u echter een beginner bent zonder te volgen, moet u harder werken om het op te bouwen of betaalde advertenties te gebruiken.
Terug naar academie GRATIS account aanmaken
Op prestatiegerichte marketing beloont vertegenwoordigers voor hun harde werk, wat een geweldige strategie is om hun prestaties te verbeteren.

Prestatiegerichte marketing

Prestatiegerichte marketing is een vorm van affiliate marketing waarbij vertegenwoordigers betaald worden voor het werk dat ze hebben gedaan. Het is een goede manier om hen te motiveren om beter te presteren en hun harde werk te belonen. Er zijn verschillende affiliate marketing strategieën die kunnen worden toegepast, en het is aan u om te beslissen welke voor u het meest geschikt is. Er zijn gratis accounts beschikbaar en er zijn gerelateerde bronnen ter beschikking om te helpen slagen in affiliate marketing bij Post Affiliate Pro.

Houd belangrijke rapporten in uw affiliate marketingprogramma in de gaten. Lees meer over het nieuwe rapportagesysteem van Post Affiliate Pro.

Campagne-, banner- en partnerrapport

Het artikel gaat over affiliate marketing campagnes en het belang van banneradvertenties. Deze campagnes zijn effectief om klanten te bereiken en een goede strategie kan potentiële klanten aantrekken. Een banneradvertentie is een rechthoekig grafisch display dat op websites of online media verschijnt. Het gebruik van banneradvertenties voor affiliate marketing kan een belangrijke manier zijn voor partners om producten of diensten te promoten. Het artikel promoot ook Post Affiliate Pro, een tool waarmee partners kant-en-klare banners kunnen maken.

Post Affiliate Pro is affiliate software that helps you track your entire affiliate network. Find out more about Post Affiliate Pro and its business benefits.

Word een affiliate marketing superheld

Affiliate marketing is een vorm van adverteren waarbij bedrijven commissietarieven betalen aan externe adverteerders voor de promotie van hun producten. Partnerprogramma's en Partnernetwerken bieden oplossingen voor het beheren van handelaren en partnerondernemingen en het genereren van verkeer uit de ideale doelmarkten. Meer weten.

Leer precies wat affiliate marketing is en hoe u kunt slagen in 2022. Lees en leer van #1 professionals op de markt.

Hoe te slagen in affiliate marketing

Affiliate marketing stelt individuen in staat om te profiteren van de verkoop van producten en diensten zonder vooraf geld uit te geven. Het is een van de gemakkelijkste manieren om geld te verdienen met een blog zonder inhoud te hoeven schrijven. U hoeft vooraf nergens in te investeren – u hebt alleen een website en een link nodig. Met geweldige commissietarieven, lage concurrentieprijzen en het feit dat u geen eigen producten of diensten nodig hebt, is affiliate marketing perfect voor vrijwel iedereen – of het nu een fulltime job of een bijberoep is. Om als affiliate marketeer succesvol te zijn, moet u ten minste twee dingen hebben: verkeer van de juiste doelgroep en sterk converterende producten of diensten die goed verkopen. Er zijn ook nadelen: het vereist hard werken en veel verschillende producten promoten om goed geld te verdienen. Er zijn ook veel andere partners die dezelfde producten promoten, dus het genereren van verkoop via uw links kan zeer concurrerend zijn. Maar het is een geweldige langetermijnstrategie om over een lange periode een stabiel inkomen te genereren.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we uit van uw toestemming om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.