–Hidden comment

Use attributes in format region_from and region_to= to change the languages showing in language switcher.
Available regions are:
europe_from europe_to
asia_from asia_to
mideast_from mideast_to
america_from america_to

Example:
europe_from=0 europe_to=22 will put all languages (ordered in language switcher settings) from 1 to 21 to Europe region:
asia_from=22 asia_to=25 will put all languages from 23 to 24 (so only 2) into Asia region.

Affiliate marketing taxes
  • Academie
  • Affiliate marketing belastingen – Alles wat u moet weten

Affiliate marketing belastingen – Alles wat u moet weten

Affiliate marketing kan een lucratieve kans zijn voor iedereen die online geld wil verdienen. Het is belangrijk dat u de fiscale implicaties van affiliate marketing begrijpt voordat u uw bedrijf start, en we zijn er om u te helpen. In deze blogpost bespreken we welke belastingen betrokken zijn bij het runnen van een partnerwebsite en hoe deze van invloed zijn op uw inkomsten en op de manier waarop u zaken doet.

Houd er rekening mee dat hoeveel belasting u betaalt en de manier waarop u deze betaalt, sterk afhankelijk is van waar u woont en werkt. Hoewel dit artikel een goed startpunt is, raden we u ten zeerste aan om met een professionele belastingadviseur of een accountant te praten voordat u een nieuw partnerbedrijf start.
Belastingdocumenten

Affiliate marketing belastingen: stap voor stap

Waarom moet u als affiliate marketeer belasting betalen over uw inkomsten?

Bijna alle landen hebben een belastingsysteem voor bedrijven, inclusief partners die producten online verkopen. Dit betekent dat als u van plan bent om geld te verdienen met affiliate marketing, u ervoor moet zorgen dat u de belastingen niet vergeet!

Het systeem van de inkomstenbelasting is ontworpen om ervoor te zorgen dat iedereen zijn eerlijke deel betaalt. Dit betekent dat, tenzij u in een van de vele landen over de hele wereld woont die zijn aangewezen als ‘belastingparadijzen’ voor eigenaren van online bedrijven, u uw belastingen moet betalen en u moet houden aan alle andere relevante wetten met betrekking tot het runnen van een partnerwebsite of online business.

Waarom zijn belastingen belangrijk bij het runnen van een eigen bedrijf, inclusief de zelfstandigenbelasting voor eenmanszaken?

Veel landen over de hele wereld hebben verschillende belastingmodellen die zelfstandig ondernemerschap mogelijk maken. Als geregistreerde ondernemer die voor zichzelf werkt, moet u nog steeds belasting betalen tegen verschillende belastingtarieven. Hoewel dit misschien anders is dan het traditionele belastingmodel, moet u toch wat belasting betalen over de inkomsten uit affiliatemarketing die u verdient.

Alleen omdat u als bedrijf niet met veel werknemers werkt, minimaliseert dit uw verplichting om belasting te betalen niet. Als eigenaar van een klein bedrijf bent u misschien een nog groter doelwit voor een belastingcontrole.

Niet alles is echter slecht. U kunt een belastingaangifte aanvragen, waardoor u geld kunt vrijmaken dat u anders had uitgegeven.

Wat voor belastingen moet u betalen als partnermarketeer?

Laten we eerst één ding duidelijk maken. Als affiliate marketeer bent u voor uzelf aan het werk, dus u bent niet in dienst in de traditionele zin. Er is geen bedrijf waar u voor werkt. In plaats daarvan moet u uw eigen bedrijf opzetten en daarom bent u verantwoordelijk voor het op tijd betalen van uw eigen belastingen, het betalen van uw pensioen en voor alle andere gerelateerde kosten.

De meeste landen over de hele wereld hebben een soort raamwerk waarmee u alleen en voor uzelf kunt werken. Dit staat ook wel bekend als een eenmanszaak en in het tijdperk van online werken is het een vrij algemeen bedrijfsmodel.

In de Verenigde Staten betaalt u bijvoorbeeld geen omzetbelasting als partnermarketeer, aangezien u technisch gezien niet degene bent die iets verkoopt, dat is het bedrijf waarvan u de producten verkoopt. Bovendien hoeft u waarschijnlijk geen lokale belastingen te betalen, aangezien u weer technisch niets verkoopt.

U moet echter staatsbelastingen, belastingen op zelfstandigen en in sommige gevallen federale inkomstenbelastingen betalen.

Verschillende landen hebben verschillende regels en belastingtarieven, dus nogmaals, het is het beste om een professional te raadplegen voordat u zich verdiept in affiliate marketing. Als u eenmaal bent begonnen, is het altijd een goed idee om een accountant in te huren om u te helpen.

Het verschil tussen bruto-inkomen en netto-inkomen

  • Brutowinst is het bedrag dat overblijft nadat u de kosten van goederen van uw inkomsten hebt afgetrokken. De nettowinst is wat er overblijft nadat u alle zakelijke uitgaven van uw inkomsten hebt verwijderd.
  • Bruto-opslagen worden ook wel ‘bruto-inkomsten’ of gewoon ‘inkomsten’ genoemd. De verkoopprijs die in rekening wordt gebracht door een online handelaar plus eventuele vergoedingen die u voor elke verkoop betaalt (ook wel verwijzingskosten genoemd), minus wat u in rekening wordt gebracht voor elk verkocht item.

Kosten aftrekken van uw inkomsten als partnermarketeer

Alleen kosten die direct verband houden met de affiliate marketingactiviteiten worden als ‘kosten’ beschouwd.

Als u bijvoorbeeld een winkel heeft en artikelen voor uw etalage koopt met geld dat is verdiend met affiliate marketing, dan worden deze aankopen als geldige zakelijke uitgaven beschouwd. Evenzo moeten alle arbeidskosten die verband houden met werknemers die specifiek op uw partnerwebsite hebben gewerkt, worden geteld als zakelijke kosten.

Als partnermarketeer kunt u geen persoonlijke uitgaven aftrekken, zoals kleding of sieraden die voor eigen gebruik zijn gekocht en niet op de site zijn doorverkocht. Evenzo geldt elk geld dat wordt besteed aan reizen naar het netwerk tijdens conferenties als persoonlijke kosten, omdat het niet direct zou leiden tot de verkoop van producten, tenzij u anders aangeeft en het kunt bewijzen.

Enkele van de meest voorkomende inhoudingen voor partnermarketeers zijn webhosting, softwareabonnementen en online onderzoek. U kunt ook uw uurloon tellen als een zakelijke entiteit, of wat u een werknemer betaalt om aan uw website te werken als onkosten.

Bij het indienen van belastingen met betrekking tot inkomsten uit affiliate-marketing, moeten alle uitgaven worden afgetrokken van de bruto-inkomsten om het belastbare inkomen te bepalen.

Met andere woorden, u moet goed letten op alles wat u verdient, maar ook op de dingen waaraan u geld uitgeeft. Als u deze focus elke maand behoudt, zorgt u er niet alleen voor dat u geen geld verliest, maar wordt het ook veel gemakkelijker om volgens de wet zaken te doen.

Wat zijn de fiscale gevolgen voor internationale partners?

Fiscale implicaties voor uw bedrijf, inclusief hoe u inkomsten of uitgaven op uw gelieerde marketingbelastingen kunt rapporteren, zijn verschillend, afhankelijk van de regio of het land.

Partnerbelasting in de VS

De VS was een van de landen die het meest dringend tegemoetkwamen aan de behoefte aan een partnerbelastingmodel. In 2008 ontstond een nieuwe ‘affiliate nexus-wet’, als een manier om belasting te innen zonder dat de verkoper van de goederen fysiek aanwezig hoeft te zijn in de staat waar de goederen worden verkocht.

In wezen is een nexus een verbinding tussen het bedrijf dat goederen of diensten produceert en de entiteit die ze verkoopt. Als er een verband is tussen de twee verschillende staten, heeft een van hen de mogelijkheid om verkopen op afstand te belasten.

Er zijn geen nexuswetten in elke staat in de VS; maar er zijn er 30 van. Afhankelijk van waar het bedrijf is gevestigd en waar u zich bevindt, heeft u verschillende belastingverplichtingen en belastingtarieven.

Als u bijvoorbeeld in Alabama bent gevestigd en aan een klant in Californië of Colorado verkoopt, zijn de nexuswetten niet hetzelfde.

Klinkt ingewikkeld? Wij zijn het daarmee eens, daarom raden wij u aan dit document eerst te lezen. Daarna moet u een bezoek brengen aan een belastingadviseur.

Partnerbelasting in de EU

Als u een digitaal product verkoopt in de Europese Unie, valt u onder de zogenaamde MOSS-wetgeving voor btw-betalingen. Afkorting van Mini One Stop Shop, deze wetgeving werd in 2015 ingevoerd als een snelle manier om belasting te innen op de verkoop van digitale goederen in de Europese Unie.

Om het voor u gemakkelijker te maken om marketingbelastingen voor partners te coördineren, hoeft u deze niet in uw eigen land te claimen. In plaats daarvan dient u handmatig een driemaandelijks MOSS-rapport voor btw in te dienen met daarin alle verkopen die u in verschillende EU-landen doet. Op die manier kunt u alles in één keer rapporteren en betalen, en aan één entiteit.

Als u uitsluitend in de EU verkoopt, is dit een nette manier om belastingen in één keer af te handelen voor alle lidstaten.

Fiscale tips voor degenen die nieuw zijn in de wereld van affiliate marketing

Ken uw belastingverplichtingen als partnermarketeer

Het is belangrijk om te weten wat uw fiscale verplichtingen zijn in het gebied waar u woont. Weten welke belastingen u moet betalen en waarover u moet rapporteren, is cruciaal!

Als u niet zeker bent van uw lokale wetgeving, kunt u het beste een accountant of advocaat raadplegen die gespecialiseerd is in belastingrecht in die specifieke regio.

Als u bijvoorbeeld in de Europese Unie bent gevestigd, zijn er specifieke regels over welke belastingen u moet betalen en hoeveel geld voor deze doeleinden van uw aangesloten inkomsten kan worden afgetrokken. Het is belangrijk dat u precies weet welke processen en procedures van invloed zijn op uw persoonlijke situatie.

Er is vaak veel verwarring over welke belastingen betrokken zijn bij affiliate marketing, vooral als je kijkt naar de soorten commissies die u verdient. Dit kan ertoe leiden dat er tijdens belastingtijd fouten worden gemaakt die voorkomen hadden kunnen worden als mensen meer wisten over hun verplichtingen en hoe zij hen persoonlijk zouden kunnen beïnvloeden.

Begrijp het verschil tussen een hobby en een bedrijf

Affiliate marketing kan leuk zijn, maar u moet niet vergeten dat het belastbaar is omdat u geld genereert dat u vervolgens moet rapporteren.

Er zijn enkele veelvoorkomende dilemma’s die vaak van invloed zijn op degenen die in affiliate marketing werken.

Veel partnermarketeers verdienen niet genoeg geld om een aanvraag in te dienen bij de overheid of om belasting te betalen over wat ze via hun websites verdienen. In bijna alle landen wordt de inkomstenbelasting berekend zodra u een bepaald percentage bereikt, en het kan waar zijn dat u op basis van uw partnerinspanningen gewoon niet genoeg verdient om in de eerste belastingschijf te komen.

Aan de andere kant, als u het geluk hebt dat affiliate marketing een groter percentage van uw jaarlijkse marketinginkomsten oplevert, zorg er dan voor dat wat u ermee doet zorgvuldig wordt bijgehouden, zodat u niet in een fiscale hachelijke situatie terechtkomt!

Daarom is het belangrijk om te weten wat uw verplichtingen zijn en niet op anderen te vertrouwen voor begeleiding, tenzij ze een professional in het veld zijn (zoals we eerder vermeldden).

Bestudeer de basisprincipes en belastingregels in uw regio

Zorg dat u , afhankelijk van de regio/vorm van uw bedrijf, op de hoogte bent van alle do’s & don’ts.

Als u bijvoorbeeld een eenmanszaak bent, of een dienstverlenend bedrijf runt dat wordt belast als een individuele entiteit (in tegenstelling tot een naamloze vennootschap), dan zal het proces van het indienen van uw partner marketingbelastingen anders zijn dan die van degenen die hun eigen bedrijven.

De regels en voorschriften rond affiliate marketing worden vaak niet goed begrepen door mensen die nieuw zijn in de sector. Dit leidt tot problemen die voorkomen kunnen worden als u van tevoren goed op de hoogte bent van uw verplichtingen, en niet achteraf wanneer het misschien al te laat is!

Informeer uzelf over wat belastbaar is en wat niet

Wanneer u een affiliate marketingbedrijf wilt starten, is het belangrijk om geïnformeerd te worden over wat u verkoopt en aan wie u het verkoopt.

Het doorverkopen van fysieke producten kan bijvoorbeeld andere belastingtarieven hebben dan het verkopen van softwareproducten. Bij (door)verkoop van deze producten dient u de juiste berekeningen te maken; u kunt voor deze procedure een belastingcalculator gebruiken. Zo zorgt u ervoor dat u geen geld verliest en dat u het juiste bedrag van uw winst delegeert aan belastingen.

Als u een verscheidenheid aan producten en diensten in een groot aantal landen en regio’s verkoopt, moet u eerst uw onderzoek doen. Voordat u een nieuw product toevoegt of met een nieuwe partner gaat samenwerken, moet u eerst de implicaties van deze samenwerking onderzoeken om er zeker van te zijn dat het product daadwerkelijk belastbaar is en hoeveel procent u zou moeten betalen.

Hoe u problemen met de inkomstenbelasting kunt vermijden wanneer u online geld verdient

Een aparte bankrekening hebben voor uw online inkomen

Online bankieren

Als u een aparte bankrekening heeft die niet is gekoppeld aan uw dagelijkse financiën, wordt het gemakkelijker voor u om het geld dat binnenkomt van uw online werk te volgen.

Een andere nuttige factor is dat, aangezien deze rekeningen niet rechtstreeks verbonden zijn met andere fondsen of transacties op rekeningen van het huishouden, enz., de belastingtijd veel gemakkelijker te beheren is.

Op deze manier kunt u bijhouden wat u moet betalen en wanneer het verschuldigd is, zonder dat er in de toekomst problemen ontstaan!

Houd een nauwkeurige administratie bij van uw inkomsten, contracten en uitgaven

Houd gegevens bij van uw partnerinkomsten

Het is belangrijk om alle bonnen te bewaren en een nauwkeurig overzicht van uw zakelijke inkomsten en uitgaven bij te houden.

Dit kan het voor u gemakkelijker maken tijdens belastingtijd, en ook helpen als er in de toekomst ooit iets gebeurt waarbij u mogelijk een bewijs nodig heeft van uw inkomsten, wat er aan bepaalde dingen is uitgegeven of als u wordt gecontroleerd.

Zet een systeem op om uw belastingen elk jaar in te dienen (facturen, ontvangstbewijzen, enz.)

Bewaar bonnetjes

Elk jaar zou u een systeem moeten opzetten dat het indienen van affiliate marketing belastingen veel gemakkelijker zal maken.

Dit kan zo simpel zijn als het ordenen van uw bonnen en facturen in een gemakkelijk te vinden map of map waar ze later gemakkelijk kunnen worden gevonden wanneer het tijd is om te archiveren.

Als u een georganiseerd systeem heeft om alles bij te houden wat u hebt verdiend, kunt u de aangifte vereenvoudigen, ongeacht of uw bedrijf wordt geleid als eenmanszaak of via een naamloze vennootschap.

Overweeg om een accountant of belastingadvocaat in de arm te nemen die gespecialiseerd is in dit soort werk, zodat ze ervoor kunnen zorgen dat alles soepel verloopt bij het indienen van de aangifte

Belastingadvocaat

Als u problemen ondervindt bij het indienen van uw belastingen vanwege specifieke voorschriften en regels met betrekking tot de soorten inkomsten of bedrijven die u heeft, is het misschien tijd om hulp van een professional in te schakelen.

Wanneer u op zoek bent naar iemand die gespecialiseerd is in dit soort werk, zorg er dan voor dat deze referenties of case studies kan verstrekken; voorbeelden van andere gevallen waarin ze in het verleden mensen hebben geholpen met hun belastingen.

Een accountant of fiscaal jurist kan u probleemloos en veilig helpen bij uw dossier, ongeacht uw bedrijfstype (eenmanszaak/vennootschap).

Maak een businessplan voor uw affiliate marketing en houd u eraan

Maak een businessplan voor uw affiliate marketing

Het is belangrijk dat dit wordt gecreëerd, ongeacht het type affiliate marketingbedrijf dat u runt, omdat het hebben van een plan alles in de loop van de tijd veel gemakkelijker zal maken!

Als het correct wordt gedaan, kan een partnermarketingbedrijf zeer lonend en lucratief zijn.

Het hebben van een goed businessplan kan u helpen georganiseerd te blijven en ervoor te zorgen dat uw inkomen het hele jaar door stabiel blijft.

Affiliate marketing belastingen – Alles wat u moet weten

Het is belangrijk dat alles legaal gebeurt, anders kan dit later tot grote problemen leiden.

Er zijn veel landen over de hele wereld waar het illegaal is om een online bedrijf te runnen zonder belasting te betalen en alle gerelateerde wet- en regelgeving na te leven.

Voor sommige mensen die in plaatsen met deze regelgeving wonen, of op afstand werken voor bedrijven buiten hun land, kan het moeilijk zijn om alle betrokken wettigheden bij te houden.

Daarom is het belangrijk dat u zoveel mogelijk onderzoek doet, zodat alles uiteindelijk goed komt!

Overweeg een verzekering af te sluiten om eventuele verliezen door affiliate marketing te dekken

Verzekering afsluiten - affiliate marketing

Als u bang bent dat uw partnermarketingactiviteiten niet het gewenste resultaat opleveren, is het belangrijk om een soort verzekering af te sluiten.

Dit kan op elk moment van het jaar van kracht zijn (niet alleen bij het indienen van partnerbelastingen) en bovendien kan het gemoedsrust bieden, wetende dat als er ooit iets gebeurt, dit wordt gedekt door de bestaande verzekering.

Zoals eerder vermeld, kan het hebben van een goed plan partnermarketeers helpen ervoor te zorgen dat ze overal op voorbereid zijn. Daarom is het belangrijk om naar verzekeringen te kijken, ongeacht wat voor soort bedrijf u hebt!

Frequently asked questions

Heb ik een accountant of belastingadviseur nodig om mijn partnermarketingbelastingen in te dienen?

Hoewel het zeker een goed idee is om te overwegen er een in te huren, vooral als u absoluut geen kennis van belastingen heeft, heeft u niet definitief een accountant of belastingadviseur nodig om uw partnermarketingbelastingen in te dienen. U kunt online bronnen gebruiken, zoals belastingcalculators die gratis beschikbaar zijn. Als alternatief kunt u een programma (zoals Turbotax) of een spreadsheet gebruiken die alles automatisch voor u berekent. Zorg ervoor dat u alle inkomsten en uitgaven bijhoudt!

Zijn er nog andere manieren waarop ik zelf geld kan besparen als het gaat om affiliate marketing belastingen?

Er zijn veel verschillende belastingvoordelen die kunnen worden toegepast als het gaat om affiliate marketing. Als u uw blog bijvoorbeeld gebruikt om inkomsten te genereren, kan dit in aanmerking komen voor een aftrek voor thuiswerk (mits bepaalde vereisten van toepassing zijn). U moet met een accountant spreken of online bronnen vinden die vertellen hoe deze inhoudingen werken en wat er nodig is om in aanmerking te komen.

Hoe om te gaan met belastingen voor uw blog?

Als u een blog hebt, kunt u het beste alle inkomsten bijhouden. Probeer indien mogelijk een belastingcalculator of spreadsheet te gebruiken die alles automatisch voor u berekent. Op deze manier is het gemakkelijk om te bepalen wat er betaald moet worden.

Wat zijn affiliate marketing belastingen en waarom moet ik ze betalen?

Bij affiliate marketing gaat het, net als bij elk ander bedrijf, om geld verdienen. Omdat het als inkomen wordt geteld en u kosten moet betalen, moet u ook belasting betalen. U moet rekening houden met al het geld dat u verdient en dienovereenkomstig belasting betalen.

Hoe weet ik of mijn inkomen belastbaar is of niet?

Wanneer u geld ontvangt van het partnerbedrijf, is het belastbaar. Dit betekent dat u over deze inkomsten belasting moet betalen! Waar het hier om gaat is: als uw bankrekening na een maand meer geld heeft dan ervoor, dan wordt er belasting geheven.

Hoe uw geschatte driemaandelijkse belastingen berekenen?

In de VS, als uw inkomen meer dan €600 per maand is, zal de IRS u verplichten om geschatte driemaandelijkse belastingbetalingen te doen. Dit doet u door formulier T (kwartaalbelasting) in te vullen. Bij het invullen van dit formulier is het belangrijk om bij te houden hoeveel inkomsten er over dat kwartaal zijn ontvangen. U kunt dan specifieke in aanmerking komende uitgaven (zoals zakelijk gebruik van uw woning) aftrekken van uw belastbaar bruto-inkomen voordat u uitrekent hoeveel belasting u moet betalen. Als u geen driemaandelijkse belastingbetalingen hoeft te doen (omdat uw maandelijkse partnerinkomen te laag is), betaalt u het totale verschuldigde bedrag voor dat jaar gewoon op of vóór 15 april van het volgende jaar.

Waarom is het belangrijk om belastingen niet te vergeten bij het gebruik van een bedrijf als Amazon Associates of Google Adsense?

Als u een bedrijf als Amazon Associates of Google Adsense gebruikt, sturen ze af en toe geld naar je bankrekening. Als u deze bedragen niet aangeeft als belastbaar inkomen voor het juiste belastingjaar (op basis van wanneer het is ontvangen), kunt u een flinke boete krijgen! Het beste is om alle partnerinkomsten van dit soort bedrijven bij te houden en deze als inkomsten aan te geven voor het belastingjaar waarin u ze hebt ontvangen.

Wanneer moet ik mijn belastingen betalen en wat kan er gebeuren als ze niet op tijd worden betaald?

U kunt uw inkomen het beste aangeven wanneer u het ontvangt. Als u op zoek bent naar een snelle oplossing, dan is het het gemakkelijkst om binnen elk kwartaal geschatte driemaandelijkse belastingen te betalen die moeten worden betaald (als dit van toepassing is). Dit betekent: schatten hoeveel belasting u elk kwartaal moet betalen, op basis van eerdere waarden, en dat bedrag betalen. Als u te veel betaalt, krijgt u gewoon een korting.
Terug naar academie GRATIS account aanmaken
Leer precies wat affiliate marketing is en hoe u kunt slagen in 2022. Lees en leer van #1 professionals op de markt.

Hoe te slagen in affiliate marketing

Leer precies wat affiliate marketing is en hoe u kunt slagen in 2022. Lees en leer van #1 professionals op de markt.

Tekstlinkbanners die voor uw partnerondernemingen worden gegenereerd, kunnen door elke handelaar worden aangepast aan uw vereisten.

Tekstlinkbanners

Tekstlinkbanners die voor uw partnerondernemingen worden gegenereerd, kunnen door elke handelaar worden aangepast aan uw vereisten.

Bent u op zoek naar een passief inkomen? Leer binnen enkele minuten hoe u geld kunt verdienen met affiliate marketing.

Geld verdienen met affiliate marketing

Bent u op zoek naar een passief inkomen? Leer binnen enkele minuten hoe u geld kunt verdienen met affiliate marketing.

Kortingsbonnen kunnen worden gebruikt voor offline of online marketing. Kortingsbonnen zijn een effectieve manier om betere prijzen te bieden en partners te motiveren.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen kunnen worden gebruikt voor offline of online marketing. Kortingsbonnen zijn een effectieve manier om betere prijzen te bieden en partners te motiveren.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we uit van uw toestemming om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.