–Hidden comment

Use attributes in format region_from and region_to= to change the languages showing in language switcher.
Available regions are:
europe_from europe_to
asia_from asia_to
mideast_from mideast_to
america_from america_to

Example:
europe_from=0 europe_to=22 will put all languages (ordered in language switcher settings) from 1 to 21 to Europe region:
asia_from=22 asia_to=25 will put all languages from 23 to 24 (so only 2) into Asia region.

How to succeed in affiliate marketing
 • Academie
 • Hoe te slagen in affiliate marketing

Hoe te slagen in affiliate marketing

Het internet is een enorme wereld vol mogelijkheden. Sommige bedrijven kunnen geld verdienen door heel weinig te doen, terwijl andere moeite hebben om van de grond te komen. Affiliate marketing voor beginners in 2022 kan u echter goed op weg helpen naar succes.

Affiliate marketing stelt individuen in staat om te profiteren van de verkoop van producten en diensten zonder vooraf geld uit te geven. Een uitgever promoot eenvoudigweg producten onder zijn publiek en verdient een inkomstenaandeel wanneer hij iets koopt via de links van die partner.

Het is een van de meest populaire marketingmethoden geworden voor nieuwe bloggers of online ondernemers (of zelfs gevestigde ondernemers) die op zoek zijn naar eenvoudige start-upstrategieën waarmee ze hun inkomen snel kunnen laten groeien. Met geweldige commissietarieven, lage concurrentieprijzen en het feit dat u geen eigen producten of diensten nodig hebt, is affiliate marketing perfect voor vrijwel iedereen – of het nu een fulltime job of een bijberoep is.

Vandaag nemen we u mee door de basisprincipes van affiliate marketing – de voordelen, implementatiemethoden, bedrijfsdoelen, handige tools en goede praktijken om van u een succesvolle partner te maken.

Houd u klaar, we beginnen nu!

grow income with affiliate marketing

Uw affiliate marketingaanbieding?

Affiliate marketing wordt ook wel “performance-based online marketing” genoemd. Met andere woorden, u promoot het product of de dienst van iemand anders en wordt betaald voor het genereren van leads of verkopen.

Om als affiliate marketeer succesvol te zijn, moet u ten minste twee dingen hebben: verkeer van de juiste doelgroep en sterk converterende producten of diensten die goed verkopen.

Wat zijn de voordelen? U kunt extra geld verdienen door de producten van andere mensen te promoten, zonder daadwerkelijk rechtstreeks met de verkopers om te gaan. Dit type bedrijf vereist ook niet veel investeringen – het enige dat u echt nodig heeft, is een computer met een internetverbinding.

Hoe zit het met de nadelen? Als affiliate marketeer moet u hard werken en veel verschillende producten promoten om goed geld te verdienen. Er zijn ook veel andere partners die dezelfde producten promoten, dus het genereren van verkoop via uw links kan zeer concurrerend zijn.

Bekijk voor meer informatie ons vorige diepgaande artikel over Hoe affiliate marketing werkt.

Hoe start u met affiliatemarketing?

Laten we het hebben over enkele van de meest voorkomende manieren om geld te verdienen met affiliate marketing.

De eerste en een zeer populaire methode is het promoten van producten of diensten op uw website, zoals we hierboven al vermeldden. Deze optie vereist meer werk van u – het creëren van nuttige inhoud die bezoekers aanspreekt en deze omzet in verkopen kost tijd, maar het is een geweldige langetermijnstrategie om over een lange periode een stabiel inkomen te genereren. U kunt ook betaalde advertenties gebruiken om leads of direct verkeer te genereren, maar deze zijn ook niet voor eeuwig en daarom is constante promotie (d.w.z. betalen voor meer advertenties) vereist om goede resultaten te behouden.

affilate marketing paid ads

Een andere manier is om een partner te worden voor de producten van andere mensen – dit is iets dat u kunt doen, zelfs als uw website niet winstgevend is of zelf niet veel verkeer genereert. U zult een aantal goede aanbiedingen op de markt moeten vinden en u moeten aanmelden om hun gelieerde ondernemingen te worden, maar er is in ieder geval geen risico om geld te verliezen dat u anders vooraf zou moeten investeren.

Affiliate marketing versus andere vormen van inkomsten genereren

Affiliate marketing versus betaalde beoordelingen

Affiliate marketing heeft alles te maken met het sturen van verkeer naar de producten of diensten van een bedrijf en betaald worden als mensen iets van hen kopen. Hierdoor kan een partner geld verdienen met verkopen zonder zelfs maar zijn eigen producten te hebben. En in tegenstelling tot simpelweg uw eigen product verkopen of investeren in een bestaand bedrijfsmodel om er geld mee te verdienen, heeft affiliate marketing eigenlijk weinig toetredingsdrempels.

Affiliate marketing is niet alleen een eenmalige verdiener, maar eerder een solide passieve inkomstenstroom.

U kunt er maar een paar uur per week aan besteden en toch geld verdienen.

Affiliate marketing maakt het ook gemakkelijk om zaken op te schalen:

Als u een partner marketeer bent die elke maand consistente verkopen haalt uit uw verkeersbronnen, dan moeten mensen geld uitgeven aan alles wat u promoot – dus waarom zou u niet meer van hetzelfde promoten?

Het is een van de gemakkelijkste manieren om geld te verdienen met een blog zonder inhoud te hoeven schrijven

Dit is een kans die u niet mag missen.

Affiliate marketing is ook een van de gemakkelijkste manieren om geld te verdienen met een blog zonder inhoud te hoeven schrijven. Er gaat een hele nieuwe wereld open voor bloggers en online ondernemers die geen schrijvers zijn of die hun tijd niet willen besteden aan het maken van veel inhoud. Onnodig te zeggen dat het creëren van inhoud vaak het meest lastige aspect is voor bloggers, en het kan het succes van hun blogs maken of breken.

Een van de grootste voordelen van affiliate marketing is dat het inkomsten kan genereren, zelfs als u blog niet veel verkeer heeft. Zolang u de pijnpunten van uw publiek oplost en weet hoe u uzelf effectief op de markt kunt brengen, is het voor iedereen mogelijk om geld te verdienen met affiliate marketingactiviteiten op uw blog.

In tegenstelling tot andere zakelijke kansen, is affiliate marketing vrijwel gratis voor u om te beginnen.

Het enige dat nodig is, is een website en een link naar het product of de dienst die u promoot. En het beste van affiliate marketing? U hoeft niet eens vooraf ergens in te investeren: geen eigen producten of diensten, geen marketingbudget, geen personeel, etc.

Het enige dat u hoeft te doen, is u aan te melden bij een partnernetwerk en commissie te verdienen voor alles wat u wilt promoten. Het enige dat affiliate marketing vereist, is dat uw de pijnpunten van uw publiek kunt oplossen.

Dit maakt het de perfecte kans voor bloggers en online ondernemers die geen merk of product hebben om te promoten om in 2022 inkomsten te genereren met hun inhoud.

Soorten affiliate marketingprogramma’s

Nog een reden waarom affiliate marketing zo populair is onder bloggers en online ondernemers? Er zijn veel programma’s om uit te kiezen om u op weg te helpen, dus het is eenvoudig om er een te vinden die goed aansluit bij de onderwerpen waarin u geïnteresseerd bent.

Als u bijvoorbeeld een blog of website over mode hebt, zijn er waarschijnlijk honderden bedrijven die bereid zijn hoge commissies te betalen voor het verkeer dat hun kant op wordt gestuurd. Het enige dat ze in ruil daarvoor vragen, is een eerlijke beoordeling van de producten of diensten die ze aanbieden, zonder verplichtingen. Dit komt neer op in feite gratis geld voor partnermarketeers die al weten hoe ze effectief verkopen uit inhoud kunnen genereren, omdat u een passief inkomen kunt verdienen door simpelweg gesponsorde berichten te schrijven (of zelfs terug te linken naar iets anders).

U kunt lid worden van partnernetwerken of controleren of een merk waarmee u wilt werken rechtstreeks een eigen partnerprogramma aanbiedt.

U bent niet beperkt door wat voor soort producten u kunt promoten – elk product is voldoende zolang het commissiepotentieel heeft

Een van de beste dingen van affiliate marketing is dat u niet wordt beperkt door het soort producten of diensten dat u kunt promoten. Zolang het iets is waar iemand voor zou willen betalen, zijn er waarschijnlijk al bedrijven bereid om commissie te betalen via partnerprogramma’s voor de promotie van hun producten of diensten.

Het is bijvoorbeeld geen probleem als u een blog over golf hebt. Hoogstwaarschijnlijk zijn er verschillende merken die u graag commissie betalen in ruil voor links naar hun websites en verkeer dat hun kant op wordt gestuurd. Het maakt niet uit of ze kleding, accessoires, eten of zelfs digitale downloads zoals eboeken verkopen – het enige dat telt is dat mensen bereid zijn geld uit te geven aan de specifieke items die u wilt promoten.

U hebt geen eerdere ervaring, vaardigheden of constant online zijn nodig om te slagen in affiliate marketing

Affiliate marketing is ook perfect voor bloggers die geld willen verdienen met hun inhoud, maar niet de hele dag willen bloggen.

In tegenstelling tot bloggen, vereist affiliate marketing niet dat u op een bepaald moment online bent of elke dag nieuwe artikelen op uw website plaatst. Het gaat gewoon om het promoten van producten en diensten die al bestaan, zonder dat er bestaande vaardigheden vereist zijn. Het enige dat telt, is dat u goed genoeg kunt schrijven zodat mensen ook echt willen lezen wat u op uw site publiceert (of waar u ook reclame maakt). Zolang uw publiek vertrouwt op wat u zegt, zullen de commissiekosten snel genoeg binnenkomen.

Nog een reden waarom affiliate marketing perfect is voor bloggers die online geld willen verdienen, maar niet technisch genoeg zijn om de blogtrends bij te houden? U hebt zelfs geen eerdere ervaring of vaardigheden nodig om erin te slagen. Het is absoluut een van de gemakkelijkste manieren om inkomsten te genereren met uw blog, website en/of socialemediakanalen, vooral als u goed bent in het bedenken van creatieve ideeën die de pijnpunten van mensen oplossen (en bereid bent hard te werken aan het promoten van producten ).

U kunt zelfs alles parttime doen terwijl u overdag een andere job hebt, dus er is in wezen geen limiet aan hoeveel u kunt verdienen!

Affiliate marketing versus gesponsorde berichten

Affiliate marketing vergelijken met andere vormen van inkomsten genereren (zoals banneradvertenties of emailmarketing) is als appels met peren vergelijken – ze zijn allemaal geweldig op hun eigen unieke manier, maar ze werken niet op precies dezelfde manier.

Affiliate marketing versus emailmarketing

Affiliate marketing lijkt erg op emailmarketing als het gaat om het verkoopproces, maar er zijn een paar belangrijke verschillen die de twee methoden scheiden. Affiliate marketing betekent het promoten van producten en diensten die al bestaan om commissie te genereren uit uw inspanningen in plaats van zelf aanbiedingen te maken en mensen naar hen te verwijzen.

affiliate marketing vs email marketing

Aan de andere kant geeft emailmarketing directe toegang tot bestaande klanten via hun inbox, maar partnerondernemingen hebben geen controle over wat ze promoten of het type inhoud dat ze verzenden. Affiliate marketing kan dus de voorkeur hebben, omdat het meer een investering van tijd en moeite is in iets waar uw kennis van hebt en een sterke interesse in hebt.

Affiliate marketing versus banneradvertenties

Banneradvertenties zijn een geweldige manier om producten of diensten te promoten, maar ze zijn een van de slechtste methoden om geld te verdienen met een blog of website, vooral als u maar een paar trouwe lezers hebt.

U kunt bijvoorbeeld opgewonden raken wanneer u voor het eerst een advertentiecampagne opzet en het lijkt alsof er al verkeer binnenstroomt. De waarheid is echter dat de meeste van deze klikken leeg zijn (wat betekent dat ze waarschijnlijk zijn gemaakt door bots of mensen die geen interesse in waar uw aanbod over ging) en bijna geen van hen zal daadwerkelijke verkopen worden.

Terwijl affiliate marketing uw toegang geeft tot een gericht publiek, omdat mensen al interesse hebben getoond in waar ze op klikken en als gevolg daarvan verwachten ze een soort bericht of inhoud die hen zal helpen hun problemen op te lossen.

Affiliate marketing versus vergelijkingspagina’s

Affiliate marketing heeft niets gemeen met vergelijkingspagina’s, het gaat simpelweg om het promoten van producten en diensten die al bestaan om inkomsten te genereren.

De eerste is een geweldige manier om meerdere aanbiedingen tegelijk te presenteren, omdat partnermarketeers niet beperkt zijn als het gaat om wat ze kunnen promoten of hoeveel verschillende plaatsen hun links kunnen verschijnen, waardoor het een van de gemakkelijkste manieren is om geld te verdienen met een bestaande blog of website .

Vergelijkingssites vereisen echter meestal tijd die wordt besteed aan het zoeken naar beschikbare aanbiedingen die in uw niche passen. Deze aanbiedingen moeten dan ook op dezelfde plaats worden gepresenteerd, dat wil zeggen naast elkaar, waar ze direct kunnen worden vergeleken door een lezer die voor zichzelf de best beschikbare optie wil kiezen.

Affiliate marketing versus gesponsorde berichten

Deze twee strategieën zijn niet hetzelfde: een gesponsord bericht is een artikel of video die u zelf maakt, maar iemand anders betaalt om het op uw website (of kanaal) te publiceren. Het is een geweldige manier om hun producten en diensten te promoten en tegelijkertijd mensen die al interesse hebben getoond in wat ze promoten iets waardevols te geven, en het kan u wat extra geld opleveren zonder dat er veel werk aan te pas komt.

Aan de andere kant omvat affiliate marketing het maken van blogberichten en video’s over producten en diensten die door andere bedrijven worden aangeboden. Als zodanig vereist het grondig onderzoek naar verschillende aanbiedingen voordat u er een selecteert die het beste past bij de wensen en behoeften van uw publiek, omdat er geen ruimte is voor fouten als het gaat om het omleiden van verkeer naar het verkopende bedrijf, noch bij het schrijven van inhoud die niet alleen waardevol, maar ook gerelateerd aan waar mensen op zullen klikken. Hoewel derden u misschien niet betalen voor het plaatsen van dergelijke promotionele berichten, krijgt u wel iets beters dan dat: commissiekosten.

Affiliate marketing kan daarom winstgevender zijn, omdat u een terugkerende commissie kunt verdienen die een paar keer groter kan zijn dan de eenmalige vergoeding die wordt ontvangen voor het publiceren van een gesponsorde post.

Affiliate marketing versus betaalde beoordelingen

Betaalde recensies en affiliate marketing zijn twee totaal verschillende dingen – de ene wordt gebruikt als een promotiemiddel, terwijl de andere marketeers toegang geeft tot potentiële klanten in ruil voor het schrijven of creëren van inhoud die zowel van hoge kwaliteit als overtuigend is.

Betaalde beoordelingen omvatten het zoeken naar producten of diensten waarvan u denkt dat uw publiek er baat bij zou hebben, en vervolgens het schrijven van gedetailleerde artikelen of het maken van video’s over hen na ontvangst van een geavanceerde kopie van het product zelf of het geld om het vrijblijvend te kopen. Dit kan uren en uren duren, afhankelijk van hoeveel onderzoek er moet worden gedaan en wat er in de recensie moet worden gezegd – uiteindelijk gaat het erom uw lezers ervan te overtuigen dat ze om het product of de dienst waarover u schrijft of praat, moeten zorgen en deze moeten kopen.

Kunt u affiliate marketing combineren met andere marketingactiviteiten?

Affiliate marketing kan in perfecte harmonie en synergie werken met andere vormen van inkomsten genereren.

Als u bijvoorbeeld al inkomsten uit uw website genereert met advertentieplaatsingen, dan kan affiliate marketing u helpen deze inkomsten nog verder te verhogen.

Aan de andere kant zijn er bloggers die helemaal geen eigen site hebben maar toch online een inkomen willen verdienen. Als dit voor u het geval is, maar u hebt nog nooit geprobeerd inkomsten te genereren met een blog, dan is dit zeker een betere optie dan betaalde berichten of banneradvertenties. U besteedt geen tijd en geld aan het maken van inhoud die misschien niet eens resoneert met uw publiek, terwijl u tegelijkertijd waardevolle schermruimte aan advertenties verspilt. In plaats daarvan kunt u zich aansluiten bij een partnerprogramma en sneller en gemakkelijker een gestage stroom commissie verdienen.

Kosten van affiliate marketing cursussen

Veel bedrijven over de hele wereld vertrouwen op affiliate marketing om extra verkeer, interesse en inkomsten te genereren. Weet u welke bedrijven veel gebruik maken van affiliate marketing?

Marketplaces

marketplace affiliate marketing example

Amazon, eBay en andere vergelijkbare marktplaatsen zitten vol met aangesloten marketeers die er hun werk van maken om de beste deals op elk platform te vinden. Het enige verschil tussen een ‘affiliate’ die verbonden is met een marktplaats en een ander zonder die verbinding, is dat de eerste afspraken heeft gemaakt met dat platform voordat ze iets posten over iets dat ze op hun website of YouTube-kanaal hebben gevonden.Dit soort affiliates kan ook betaald worden door terug te linken naar specifieke items vanuit artikelen op andere websites, wat meer conversies voor alle betrokkenen betekent.

Er zijn vele duizenden mensen die online producten verkopen die sterk afhankelijk zijn van marktplaatsplatforms om meer spullen te verkopen. U moet u realiseren dat de enige reden dat ze dit doen is om geld te verdienen, en als u hen daarbij kunt helpen, dan wordt u ook voor uw inspanningen betaald. Deze vorm van affiliate marketing is ook niet erg veeleisend: meldt u gewoon aan bij een marktplaats, zoek producten die gerelateerd zijn aan waar u al over praat op uw blog en begin met verdienen.

Voorbeelden: Etsy, Amazon, eBay

eCommerce websites

Niet alleen grote marktplaatsen investeren in affiliate marketing, maar ook individuele ecommercebedrijven besluiten vaak deze kant op te gaan.

Als u weet waar uw publiek naar op zoek is, is het niet zo moeilijk om extra geld te verdienen door hen te vertellen over producten of diensten waarin ze mogelijk geïnteresseerd zijn. Veel van deze bedrijven zullen ook kortingsbonnen en andere incentives verstrekken als u hun winkel aanbeveelt of producten, en deze kunnen zeker veranderen in leuke kleine ‘bonus’-betalingen.

Als u een kleinere blog of website heeft, zijn er tal van e-commercebedrijven die u betalen om over hun producten te schrijven. Hetzelfde geldt als ze zelf affiliate marketing gebruiken, dus het is voor hen gemakkelijk om mensen te vinden die weten waar ze het over hebben als het gaat om het online verkopen van producten of diensten.

Ecommercebedrijven zijn altijd op zoek naar manieren om meer klanten aan te trekken, wat betekent dat ze meestal bereid zijn iedereen te betalen die hen daarbij kan helpen. Het enige wat u hoeft te doen is een eCommerce-site te vinden, u aan te melden als een partner (of ze rechtstreeks een bericht te sturen om te vragen of ze een dergelijk programma hebben) en beginnen met schrijven over hun producten om commissie op de verkoop te verdienen.

Voorbeelden: Yves Rocher, Everything5Pounds

Hosting websites

Hosting site affiliate marketing example

Als u een blogger of website-eigenaar bent, is de kans groot dat u al van hostingdiensten hebt gehoord. Dit zijn bedrijven waarmee mensen hun eigen websites kunnen beginnen, ongeacht het type (bijvoorbeeld bedrijven, blogs). Een ding dat veel hostingsites doen, is het aanbieden van partnerprogramma’s voor iedereen die potentiële klanten naar hen doorverwijst.

Het vinden van een bloghostingbedrijf dat gelieerde bedrijven betaalt, is vrij eenvoudig: zoek gewoon naar bedrijven die gelieerde programma’s aanbieden, meld u aan als gelieerde onderneming en begin met het promoten van hun diensten. Als u zich wilt aanmelden bij een van dit soort bedrijven, is het belangrijk dat ze al een tijdje bestaan en vertrouwd zijn, anders kunt u problemen ondervinden met het ontvangen van uw partnerbetalingen.

Aangezien er tegenwoordig zoveel mensen hun eigen websites hebben, is het niet erg moeilijk om geld te verdienen door hostingdiensten voor bloggers en website-eigenaren te promoten. Dit is ook een gebied waar u zich echt kunt onderscheiden van de concurrentie vanwege hoe populair deze specifieke methode is binnen de bloggemeenschap.

Voorbeelden: GoDaddy, Bluehost, Hostgator

SaaS-bedrijven en -tools

Een ander type partnerprogramma dat tegenwoordig heel gebruikelijk is, zijn programma’s die worden beheerd door SaaS-bedrijven.

Als u een website of een ander platform hebt waar mensen meer informatie kunnen vinden over de dingen die u doet, is het vrij eenvoudig om betaald te worden voor uw inspanningen door er verschillende online tools en diensten op te promoten.

SaaS-bedrijven zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen om hun producten of diensten te promoten. Als u een blogger, partnermarketeer of bedrijfseigenaar bent, is het promoten van dit soort bedrijven meestal vrij eenvoudig. Dat komt simpelweg omdat er zoveel verschillende tools en diensten beschikbaar zijn op internet om u te helpen meer uit uw online inspanningen te halen.

Het maakt niet echt uit of u een blog-, partner- of website-bouwtool promoot – het belangrijkste is dat er bedrijven zijn die willen betalen als hun diensten u helpen geld te verdienen. Neem dus de tijd om SaaS-bedrijven in uw niche te vinden en meld u dan pas aan als affiliate zodat u geld kunt gaan verdienen.

Voorbeelden: LiveAgent, Hootsuite, Typeform

Hoe start u met affiliatemarketing?

Bepaal welk type product u wilt promoten

Het vinden van uw nichemarkt en de producten die u graag promoot, is cruciaal voor uw succes. Mensen willen zich niet bezighouden met inhoud die niet betrouwbaar of geloofwaardig is, dus als u niet gelooft in de producten of diensten die u als partner promoot, zal uw publiek het opmerken en is deze activiteit misschien niet zo lucratief voor u als u zou hopen.

Hieruit volgt dat het belangrijkste om te doen is om eerst te beslissen welk type producten u wilt promoten. Als u een blogger, website-eigenaar of partnermarketeer bent, zijn er twee hoofdtypen producten of services die uw bedrijf kunnen helpen: fysieke items en digitale goederen.

Decide what type of affiliate product to offer

Het kiezen van een fysiek product zal voor beginners vaak veel gemakkelijker zijn. U hebt waarschijnlijk al minstens één interessegebied, dus kies gewoon iets dat met die onderwerpen te maken heeft.

Als u bijvoorbeeld van yoga houdt, zal het promoten van fitnesscursussen of zelfs iets algemeners zoals gezonde snacks heel goed werken voor u affiliate marketing.

Als u een website-eigenaar of blogger bent, zijn digitale producten wellicht de beste keuze. Deze omvatten alles van software tot online cursussen, eboeken en zelfs webhostingservices. Deze items zijn niet alleen relevant, ze kunnen ook hoge conversies en lage terugbetalingen opleveren.

Als u eenmaal hebt besloten welk type product of dienst u wilt promoten, is het tijd om verder te gaan naar #2.

Ontdek wie uw perfecte publiek is

De volgende stap is het vinden van uw perfecte publiek. En hier moet u een flink aantal vragen beantwoorden:

 • Waar zijn ze online te vinden?
 • Welke andere partnerprogramma’s hebben ze in het verleden gebruikt?
 • Wie zijn hun favoriete bloggers, vloggers of website-eigenaren (als u een fysiek product promoot)?
Affiliate marketing audience

Als u uw doelgroep precies identificeert, zult u succesvoller zijn in het verkopen van uw partneraanbod aan hen. Als u hun behoeften, vereisten en verwachtingen herkent, kunt u uw aanbod en de manier waarop u het aan hen adverteert, verfijnen. Dit zal u helpen uw partneraanbieding op de best mogelijke manier aan uw publiek te presenteren, zodat ze er ook daadwerkelijk producten van willen kopen.

Hoe meer u weet over uw publiek, hoe gemakkelijke het zal zijn om ze te identificeren en t e converteren. Het beantwoorden van de bovengenoemde vragen kan u ook helpen beslissen welk type product waarschijnlijk ook het beste werkt voor die specifieke markt.

Zodra u weet waar uw potentiële klanten aanwezig en actief zijn en welk type bericht hen waarschijnlijk het meest zal aanspreken, bent u klaar om door te gaan naar de volgende stap

Affiliate marketingprogramma’s met een laag volume

Nu u weet wat u wilt promoten en wie uw doelgroep is, wordt het hoog tijd dat u op zoek gaat naar een aantal specifieke partnerprogramma’s die voor u interessant zijn.

Find companies running affiliate marketing programs

Het vinden van partnerprogramma’s om te promoten is vrij eenvoudig – u hoeft alleen maar een paar trefwoorden in Google in te typen en de tijd te nemen om door de zoekresultaten te bladeren.

U kunt de trefwoorden proberen:

 • affiliate programma + naam van het product/de categorie die y wilt promoten
 • affiliate marketing programma + naam van het merk/sector (als u meerdere producten/diensten van hetzelfde bedrijf/in dezelfde sector wilt promoten)
 • populaire of niche-partnerprogramma’s (wie weet, misschien raakt u geïnspireerd?)

U zult merken dat er tal van websites zijn die al lijsten hebben samengesteld van bedrijven die populaire marketingcampagnes voor affiliates uitvoeren, dus ga ze ook eens bekijken.

Vervolgens moet u contact opnemen met een gekozen bedrijf en een aanvraag indienen om een van hun partnerondernemingen te worden. Bij sommige van deze affiliate-marketingprogramma’s hoeft u alleen een bericht te sturen of een aanmeldingsformulier in te dienen, maar voor andere moet u een video-inzending maken en deze opsturen of zelfs deelnemen aan een reeks interviews. Elk bedrijf kan zijn eigen individuele vereisten hebben.

Creëer een affiliate marketingstrategie voor uw eigen activiteiten

Affiliate marketing zonder een strategie is als het breien van een beanie met een dunne draad – u kunt het, maar waarom zou je als er wol (een strategie) is om het gemakkelijker, sneller en beter te maken?

U moet daarom een strategie opstellen, die het volgende moet omvatten:

 • inhoud creatie
 • promotionele kanalen
 • berichten
 • uw affiliate marketingaanbieding

We zullen elk van deze aspecten van affiliate marketingstrategieën hieronder in detail behandelen.

Inhoud creatie

Het creëren van inhoud is cruciaal voor uw affiliate marketingstrategie, aangezien het onwaarschijnlijk is dat mensen zonder uw aanbod op uw aanbod stuiten.

Content creation

Uw eerste stap bij het maken van inhoud zou moeten zijn om te weten welk type blogpost voor u werkt.

Hier zijn slechts enkele vormen van inhoud die u kunt gebruiken in uw partnermarketingstrategie:

 • blogposts – zorg ervoor dat u er minstens één hebt over elk van uw populairste onderwerpen en link er vervolgens naar vanuit alle andere vormen van inhoud, zodat lezers ze niet missen
 • gidsen – lijsten met tips en trucs, korte ebooks of andere bronnen om uw publiek te helpen bij het oplossen van veelvoorkomende problemen waarmee ze te maken kunnen krijgen
 • how-to-berichten – deze zijn geweldig voor bedrijven die hun eigen how-to-handleidingen op hun websites hebben, omdat u inhoud kunt maken door wat ze al hebben te combineren met uw aanvullende tips
 • recensies – van alles, van een boek dat u onlangs hebt gelezen tot een handtas die uw aandacht trok
 • interviews – deze zijn geweldig voor het maken van inhoud als er iemand is wiens inzichten en kennis over het onderwerp van interesse waardevol kunnen zijn voor uw doelgroep of als ze een interessant verhaal achter hun succes hebben
 • infographics – als u slim en creatief genoeg bent, kan een infographic een geweldig idee zijn, zolang het maar gemakkelijk te begrijpen is en er goed uitziet
 • casestudy’s – deze zijn super handig voor uw publiek omdat ze voorbeelden uit de praktijk kunnen zien van hoe uw product of dienst iemand anders al heeft geholpen
 • whitepapers – om uzelf als expert te positioneren en uw publiek te informeren
 • video’s – er zijn talloze manieren om video’s te maken, maar een paar snelle methoden die geen extra vaardigheden vereisen, zijn om gewoon screencasts op te nemen tijdens gesprekken (waar de meeste mensen toch de voorkeur aan geven) of met vooraf opgenomen of live webinars
 • bestemmingspagina’s – u kunt bestemmingspagina’s maken die zijn geoptimaliseerd voor verschillende gelieerde links, wat betekent dat u voor elk van uw partnerlinks een bestemmingspagina kunt opzetten die deze bevat en die perfect is gemaakt voor uw publiek

Hier is de enige limiet die van uw eigen creativiteit. Nu het gedeelte voor het maken van inhoud van uw strategie is voltooid, gaan we verder met promotiekanalen

Promotiekanalen

Als u eenmaal een strategie hebt, is het tijd om al die inhoud om te zetten in promotiekanalen. Om erachter te komen hoe u uw publiek gaat bereiken, is het goed om te beginnen met het maken van een lijst van alle mogelijke media en te beslissen welke het beste voor jou werken en passen in uw marketingbudget.

Target your customer through promotional channels

Hier zijn een paar promotiekanalen die u kunt gebruiken in uw affiliate marketingstrategie:

 • ssociale media – Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest, enz. Zijn geweldig, vooral als u in de mode- of beauty-niches bent, en om te beginnen is het oké om berichten te delen op de platforms die u normaal gesproken voor persoonlijke doeleinden gebruikt, zolang omdat ze relevant zijn voor uw doelgroep
 • blogopmerkingen – zoek naar blogs in uw niche of gerelateerde gebieden en laat relevante opmerkingen achter met links die naar uw inhoud verwijzen
 • Slideshare – maak hier een presentatie en publiceer deze samen met links naar andere vormen van inhoud
 • artikeldirectories – publiceer uw inhoud onder verschillende titels en link naar andere formaten
 • infographics-mappen – verzend infographics met links naar elk onderdeel of elke bron binnen
 • forumdeelname – sluit u aan bij forums in uw niche en laat verhelderende opmerkingen achter op berichten die betrekking hebben op uw bedrijf, maar zorg ervoor dat u geen spam gebruikt
 • sites voor het indienen van video’s – het is het beste om unieke video’s voor elk van deze kanalen te maken, maar u kunt ook een retargeting- of uitlegvideo indienen, zolang hun thumbnails in het oog springen en er links in staan
 • persberichten – schrijf er een over uzelf, u bent een partner, dus het onderwerp is relevant
 • video-interviews – vraag influencers in uw niche om een video-interview met links naar al uw inhoud inbegrepen
 • gastberichten – schrijf gastberichten op andere blogs in uw sector of gerelateerde blogs en link terug vanuit elk onderdeel
 • emailmarketing – als u een databank heeft van andere marketingactiviteiten (u hebt bijvoorbeeld een relevant e-boek gemaakt dat mensen hebben gedownload), dan kunt u, na toestemming te hebben gekregen, deze gebruiken voor het promoten van uw partneraanbod op de adressen in
 • betaalde advertenties – geweldig als u al bekend bent met uw doelgroep en weet waarin ze geïnteresseerd zijn, zodat u er zeker van kunt zijn dat directe promotie naar hen effectief zal zijn
 • lijstopbouw – het bouwen van uw eigen lijst van abonnees en kopers in plaats van te vertrouwen op gratis verkeer van Google biedt een geweldige kans voor affiliate marketing zolang de inhoud relevant genoeg is en u deze niet te hard verkoopt of meteen kortingen aanbiedt, zoals beide dingen zullen ze waarschijnlijk uitschakelen in plaats van ervoor te zorgen dat mensen terugkomen om iets nieuws te leren met elke email die u verzendt
 • sociaal bewijs – geef social media shout outs waar nodig, b.v. als u getuigenissen heeft over hoe geweldig uw producten/diensten zijn, of casestudy’s deelt waarin mensen zijn die ze met succes gebruiken met relevante links

Berichten

Natuurlijk moet u werken aan de boodschap die door uw publiek zal worden ontvangen. U wilt niet overkomen als spam of opdringerig, aangezien dit uw kans is om te laten zien hoeveel u van hun problemen weet en dat u de juiste persoon bent om ze op te lossen.

Het draait hier allemaal om verhalen vertellen – vertel waarom het zo lang duurde voordat dit product of deze service werd gemaakt, wie erachter zat, hoe het andere mensen al heeft geholpen en welke voordelen uw publiek zal krijgen door het te kopen of te gebruiken.

Storytelling

Houd er rekening mee dat sommige van de dingen die we hier noemen mogelijk niet werken op bepaalde kanalen, dus zorg ervoor dat u uw eigen grondige onderzoek doet voordat u er meteen induikt. Zo voorkomt u toekomstige problemen met het platform dat u gebruikt.

U moet vooral voorzichtig zijn met het volgende: sociale media, forums en artikeldirectories. Google zal u waarschijnlijk niet leuk vinden op het gebied van zoekmachineoptimalisatie ((SEO) als u overal links spamt, dus zorg ervoor dat er een natuurlijke stroom naar uw inhoud is.

Vraag ook altijd om feedback – vraag natuurlijk om beoordelingen van uw klanten, maar zorg ervoor dat u dit doet op een manier die voor beide partijen zinvol is. Klanten stellen het erg op prijs om beleefd te worden gevraagd in plaats van dat er alleen maar wordt verwacht dat ze een recensie achterlaten na het plaatsen van een bestelling. Deze beoordelingen kunnen later ook als sociaal bewijs worden gebruikt.

Het is onnodig om te zeggen dat het een goede gewoonte is om uw klanten te bedanken voor het geven van hun feedback, en u kunt ervoor kiezen om hen extra stimulansen te geven om dit te doen om hen aan te moedigen bij u te kopen en in de toekomst meer beoordelingen achter te laten.

Uw affiliate marketingaanbieding

U weet al wat u gaat promoten via affiliate marketing, maar het is cruciaal om ervoor te zorgen dat het iets is dat uw publiek waardevol zal vinden.

Voeg niet zomaar een willekeurige productbeschrijving toe – laat zien wat het verschil is tussen verschillende opties en waarom die van u beter is. U kunt ook extra bonussen toevoegen die niet bij de standaardaanbieding horen als u klanten wilt stimuleren om voor een bepaalde optie te kiezen.

Als u een dienst promoot in plaats van een echt product, zorg er dan voor dat u vermeldt wat voor soort resultaten gebruikers ermee kunnen verwachten. Nog beter als u succesverhalen hebt die laten zien hoe goed het in het verleden voor anderen werkte. U kunt ook enkele disclaimers toevoegen over mogelijke problemen of wegversperringen, zodat uw publiek niet ontmoedigd raakt als ze een probleem hebben wanneer ze de service voor het eerst gebruiken.

Als u een fysiek product verkoopt, zorg er dan voor dat u erbij vermeldt hoe het eruit ziet. U kunt potentiële kopers ook een idee geven van de grootte, het gewicht of andere kenmerken van het product. Om dit te doen, moet u waar mogelijk ook foto’s en video’s van het product opnemen. U hebt veel meer kans om te verkopen als mensen uw partneraanbieding zelf kunnen zien, toch?

Provide in-depth affiliate product descriptions

Nadat je al dit onderzoek hebt gedaan en ervoor hebt gezorgd dat alles perfect is, is het tijd om uzelf te promoten. U moet contact maken met mensen – u koopt niet alleen ruimte om hier een advertentie weer te geven, maar u moet ook in contact komen met echte mensen zodat zij uw aanbod kunnen zien en kiezen. U moet ook in staat zijn om eventuele vragen van mensen over het product of de dienst te beantwoorden.

Zorg ervoor dat u hier alle essentiële informatie opneemt – wat u verkoopt en waarom mensen ervoor zouden moeten kiezen om bij u te kopen in plaats van bij iemand anders. U moet ook uw contactgegevens vermelden, zodat mensen met die vragen gemakkelijk contact met u kunnen opnemen.

Dit is het deel waar de meeste beginners falen omdat er gewoon te veel voor hen is om te leren. Het lijkt misschien allemaal veel werk, maar het zal zeker zijn vruchten afwerpen als het goed wordt gedaan.

Wees geduldig – het kan even duren voordat u de gewenste resultaten ziet

U hebt een geweldig aanbod en geweldige inhoud, maar de verkopen stromen nog steeds niet binnen? Wees geduldig, vriend. Het kan even duren voordat u de resultaten ziet waarnaar u op zoek bent, maar als alles goed is gedaan door de vorige tips op te volgen, zullen uw inspanningen zeker vruchten afwerpen.

U hoeft alleen maar consistent te zijn met uw werk en volhardend te blijven. Het is in het begin moeilijk als u weinig of geen conversies maakt, maar vertrouw ons dat het wachten de moeite waard zal zijn. Al snel zult u de resultaten van uw inspanningen zien en meer dan ooit van uw werk genieten. Het enige dat nodig is, is een beetje geduld en hard werken, en is dat niet wat we allemaal als kinderen hebben geleerd?

Be patient to succeed in affiliate marketing

U moet geduld hebben bij het doen van affiliate marketing. Het kan even duren voordat mensen uw inhoud opmerken en zich abonneren, laat staan kopen via uw links. Raak dus niet ontmoedigd als u geen resultaten ziet na de eerste paar weken of maandenvan consistent werk – blijf volhouden, want uw inzet zal uiteindelijk zijn vruchten afwerpen.

Implementatie van affiliate marketing

Hier gaan we – u weet nu wat je moet doen, maar hoe u het moet doen, is een heel ander verhaal.

Kies toonaangevende sociale media platforms voor uw affiliate marketing

Allereerst moet u sociale mediaplatforms kiezen die relevant zijn voor uw publiek. U kunt niet verwachten dat iedereen u op elk platform volgt – probeer u te concentreren op de toonaangevende zoals Facebook of Twitter als ze populair zijn onder je demografische doelgroep. Als er een gemeenschap is die groot genoeg is rond één specifiek onderwerp (bijvoorbeeld veganisme), sluit u dan bij hen aan. Er moet ook een gemakkelijke manier zijn om links te plaatsen, zodat mensen geen moeite hebben om u te volgen.

Nogmaals, geduld zal ook hier zijn vruchten afwerpen, omdat het enige tijd zal duren voordat u een sterke volgersbasis opbouwt op verschillende sociale-mediaplatforms. Het zal niet van de ene op de andere dag gebeuren, maar zolang u eraan blijft werken, zullen de resultaten komen.

Hoe te slagen in affiliate marketing

Kies een niche en een onderwerp

Als u met affiliate marketing wilt beginnen, kunt u het beste een niche en een onderwerp kiezen dat relevant is voor u publiek. U hebt misschien iets heel anders in gedachten, maar denk verstandig, want dit wordt de plek waar de meeste van uw bezoekers vandaan komen. Het zou ook helpen om wat onderzoek te doen naar wat mensen online zoeken rond dat onderwerp, dus probeer Google Keyword Planner of KWFinder te controleren. Op deze manier weet je precies hoeveel zoekopdrachten er per maand zijn voor bepaalde zoekwoorden (gerelateerd aan het onderwerp zelf of de populariteit ervan), wat u een idee kan geven over welke blogposts of producten goed kunnen werken.

Het maakt niet echt uit of het een blog, een YouTube-kanaal of een ecommerce website is – u hoeft alleen maar iets te kiezen dat u en uw publiek interesseert, en ermee aan de slag te gaan nadat je even de tijd hebt genomen om over het onderwerp na te denken . Wat zouden mensen nuttig vinden? Wat kan u beter dan wie dan ook online?

Dit is vooral belangrijk voor beginners, omdat het moeilijk kan zijn om buiten de gebaande paden te denken en iets compleet nieuws en nieuws te bedenken. We raden u aan om te beginnen met het kiezen van een niche of onderwerp waarin je al geïnteresseerd bent, omdat dit het veel gemakkelijker voor u maakt om al uw tijd, moeite en passie te steken in het creëren van geweldige inhoud eromheen.

Pick a niche when starting affiliate marketing

Selecteer de producten die u wilt promoten

Nadat u het onderwerp of de onderwerpen van uw keuze hebt gevonden, is het tijd om de producten te kiezen. Hier wordt affiliate marketing pas echt leuk! U verdient een commissie voor elke verkoop die u doet, dus het enige wat u hoeft te doen is producten vinden die gerelateerd zijn aan uw gekozen niche of onderwerp en potentiële klanten aanmoedigen om ze te kopen. Dit kan heel gemakkelijk zijn als u zelf van het product houdt. Controleer ook juridische overeenkomsten – bevestig dat u wettelijk verplicht bent om bepaalde producten op de markt te brengen.

Het kan enige tijd duren om een reputatie op te bouwen en vertrouwen te winnen bij uw doelgroep, dus blijf erbij en wees eerlijk – een valse recensie kan leiden tot een paar verkopen, maar geen herhaling van gewoontes. Het promoten van producten is de beste manier om met affiliate marketing aan de slag te gaan, omdat u op deze manier betaald kunt worden door mensen enthousiast te vertellen over producten die u zelf nuttig vindt.

Hoe te slagen in affiliate marketing

Fysieke producten versus digitale producten versus services

Er zijn drie hoofdtypen producten die u als affiliate kunt promoten: fysieke producten, informatieproducten en diensten. Elk heeft zijn voordelen: digitale producten hoeven bijvoorbeeld niet te worden verzonden, omdat ze direct nadat een aankoop is gedaan elektronisch worden geleverd. Dit maakt ze perfect als uw niche of onderwerp te maken heeft met elearning, training of een andere vorm van onderwijs.

Fysieke producten zijn meestal reallife items die u kunt verzenden (of zelf afgeven) nadat ze zijn verkocht – kleding, schoonheidsproducten en zelfs voedsel passen in deze categorie.

Diensten omvatten zaken als massages/spabehandelingen, persoonlijke training en andere soortgelijke soorten activiteiten, evenals online tools of abonnementen die doorlopend worden verkocht.

Het is aan u welke het beste werkt voor uw niche of onderwerp, dus denk er goed over na. U kunt altijd eerst verschillende producten uitproberen en als u eenmaal iets hebt gevonden dat goed werkt (en een goed commissietarief biedt), blijft u erbij totdat er iets beters langskomt.

Onderzoek andere kanalen

Partner marktplaatsen

Als u echt moeite hebt om geweldige partnerproducten te bedenken die relevant zijn voor jouw niche of onderwerp, dan is een online marktplaats misschien de juiste keuze. Ze zorgen meestal voor eenvoudig zoeken en bladeren door verschillende aanbiedingen, dus ze zijn zeker het overwegen waard.

Controleer uw concurrentie

Iets dat u zal helpen om aan de slag te gaan met affiliate marketing, is kijken wat andere mensen doen. Door dit te doen, kunt u leren van hun fouten en successen, wat nooit een slechte zaak kan zijn. Er zijn verschillende manieren om dit aan te pakken, en de gemakkelijkste is waarschijnlijk het gebruik van Google Search Console. U ziet hier hoeveel backlinks er zijn voor bepaalde pagina’s op uw website of blog, wat u een idee kan geven van wie er nog meer soortgelijke producten online promoot. Op deze manier is het gemakkelijker om de partneradvertenties van uw concurrenten te vinden (en zich bij hen aan te sluiten als u dat wilt) zonder handmatig door websites of blogs te hoeven zoeken.

Zoektermen

De volgende stap na het vinden van de gelieerde advertenties van uw concurrenten is het uitzoeken van de meest populaire zoektermen die worden gebruikt rond uw niche of onderwerp. Door dit te doen, kun je geweldige inhoud maken waar mensen echt naar op zoek zijn. U kunt naar Google Keyword Planner gaan en een paar ideeën typen die betrekking hebben op uw onderwerp, en dit zal u laten zien wat voor soort zoekopdrachten het populairst zijn en hoe vaak ze maandelijks worden uitgevoerd (plus andere nuttige details).

Op deze manier, wanneer iemand een van deze zinnen intypt, is de kans groter dan niet dat hij iets op uw blog of website tegenkomt dat relevant is. Vervolgens gaat het erom te weten waar u een advertentie het beste tussen uw inhoud kunt plaatsen, zodat mensen deze zien wanneer ze de zoektermen lezen die hen naar uw pagina leiden.

Soorten affiliate marketingprogramma’s

Goedbetaalde affiliate marketingprogramma’s

Een van de belangrijkste dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u zich aanmeldt voor een partnerprogramma, is of het een behoorlijk commissietarief betaalt. Als er geen manier is waarop u geld kunt verdienen door de producten van een bepaald bedrijf te promoten, waarom zou u dan in de eerste plaats betrokken raken?

Hoogbetaalde partnerprogramma’s zijn dan het meest aantrekkelijk in de ogen van partners. De producten die ze promoten zijn meestal van hoge kwaliteit en ongelooflijk nuttig, wat betekent dat u ze met vertrouwen aan uw doelgroep kunt promoten.

Dergelijke programma’s onderscheiden zich van de massa van affiliate marketingprogramma’s door hoge commissiekosten te betalen en zeer aantrekkelijke deelnameregels te hebben. Ze zijn vaak snel op te zetten en staan vol met materiaal dat nuttig zal zijn voor uw affiliate marketinginspanningen. Mogelijk vindt u een vooraf geschreven verkooppagina, banners, tekstlinks en meer.

Wat ook erg belangrijk is, is dat deze programma’s meestal vol zitten met waardevolle kant-en-klare inhoud die u ook kunt gebruiken om de producten van het bedrijf te promoten.

Als u op zoek bent naar enkele voorbeelden van bedrijven die hoge commissietarieven bieden, bekijk dan deze:

Zijn er nadelen aan goedbetaalde affiliate marketingprogramma’s? Niet per se, maar eerder een uitdaging. Omdat er veel rivalen op de markt zijn, is de concurrentie echt hevig – daar moet u rekening mee houden voordat u in goedbetaalde partnerprogramma’s duikt.

Laagbetaalde affiliate marketingprogramma’s

Zoals u zich misschien kunt voorstellen, zijn laagbetaalde affiliate marketingprogramma’s het tegenovergestelde van hoogbetaalde. De commissie die ze bieden is meestal veel lager – slechts een dollarkoers van één cijfer of misschien twee per verkoop is niet bijzonder ongewoon voor dit soort programma’s.

Nu is de vraag waarom zou iemand de moeite nemen om dergelijke producten te promoten? Nou, als het nuttig en waardevol is, dan is er geen reden om ze niet te promoten. Deze categorie omvat producten of diensten van het type “langzaam en gestaag wint de race” – zelfs met lage commissietarieven kunnen ze in de loop van de tijd een stabiel inkomen genereren met grotere aantallen verkopen dan hoogwaardige.

Wat zijn de voordelen van laagbetaalde affiliate marketingprogramma’s? Ze zijn vaak heel gemakkelijk om mee te doen, vereisen niet veel voorbereiding en zijn mogelijk minder competitief dan goedbetaalde of omvangrijke partnerprogramma’s. Het grootste nadeel is natuurlijk de commissie.

Affiliate marketingprogramma’s met een hoog volume

Wat is het belangrijkste principe van een grootschalig affiliate marketingprogramma? Met dit soort partnerprogramma’s kunt u veel producten aanbevelen. Voor elke verkoop of lead krijgt u een bepaald commissietarief.

Er zijn twee belangrijke voordelen om deel te nemen aan een grootschalig affiliate marketingprogramma: ten eerste kunnen ze zeer lucratief zijn vanwege een groot aantal verkopen die relatief grote totale inkomsten genereren, en ten tweede zijn ze geweldig als uw focus ligt op kwantiteit in plaats van kwaliteit.

Wat zijn de belangrijkste nadelen van grootschalige affiliate marketingprogramma’s? Met een vrij lage commissie per verkoop, moet u meer inkomsten van elke klant genereren dan met hoogbetaalde programma’s om een behoorlijk inkomen te verzamelen. Dit kan moeilijk zijn, omdat de meeste mensen gewoon niet genoeg verkeer genereren of over voldoende middelen beschikken om dit mogelijk te maken. Bovendien zijn dit soort partnerprogramma’s vaak erg competitief en verzadigd met veel verschillende partners die ze promoten, dus het is moeilijk om je te onderscheiden van de rest.

Wat is het belangrijkste voordeel? Hoge volumes betekenen meer verkopen en meer commissies voor u.

Affiliate marketingprogramma’s met een laag volume

Wat is het belangrijkste principe van een low-volume affiliate marketingprogramma? Hetzelfde als bij hoog volume, maar met een andere uitbetaling per verkoop. De commissie voor elke lead of verkoop die u genereert, kan erg laag zijn, dus het is belangrijk om veel producten te promoten om er fatsoenlijk geld mee te verdienen.

Wat zijn de voordelen? Affiliate marketingprogramma’s met een laag volume kunnen een geweldige manier zijn om wat extra geld te verdienen – zelfs met slechts een paar verkopen of leads kunt u behoorlijk geld verdienen. Bovendien zijn ze vaak serieuzer en betrouwbaarder dan goedbetaalde partnerprogramma’s, en een lage uitbetaling betekent minder concurrentie tussen partners die ze promoten.

Wat ook belangrijk is, is dat niet zo veel mensen ervan hebben gehoord, wat goed nieuws voor u is omdat er minder concurrentie is.

Hoe producten promoten via affiliate marketing?

Het is belangrijk om te weten dat u goede copywritingvaardigheden nodig hebt om succesvol te zijn bij het promoten van de producten of diensten van iemand anders. Uw inhoud moet bezoekers aanspreken en overtuigen dat ze de aanbieding van uw link moeten kopen in plaats van rechtstreeks te gaan. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan en het vergt veel oefening.

Om succesvol te zijn met dit bedrijfsmodel, moet u eerst de juiste niche voor uw website kiezen, want daar zullen al uw inspanningen uiteindelijk hun vruchten afwerpen. Als u goed geld wilt verdienen met het promoten van partneraanbiedingen, moet u over het algemeen een website hebben over iets waar andere mensen dan uzelf ook een passie voor hebben.

Wat zijn de beste manieren om verkeer te genereren?

Er zijn veel manieren om partneraanbiedingen te promoten – u kunt bijvoorbeeld sociale media of betaalde advertenties gebruiken. De beste bron is echter verkeer naar uw website, dat op zijn beurt afkomstig is van zoekresultaten van zoekmachines. Daarom is het erg belangrijk om u te concentreren op SEO en het creëren van hoogwaardige inhoud in plaats van backlinks met spam.

Het is ook belangrijk om te weten dat hoe meer bezoekers u heeft, hoe beter de resultaten zullen zijn – dus SEO loont op de lange termijn. U kunt beginnen met het genereren van geld met affiliate marketing, zelfs als uw website momenteel niet veel verkeer trekt, maar u zult in de loop van de tijd veel meer inkomsten kunnen genereren naarmate u groter wordt en meer bezoekers ontvangt op maandelijkse basis.

Tegenwoordig staat het internet vol met verschillende programma’s die op zoek zijn naar partners. Als zodanig is het relatief eenvoudig om ten minste één goede aanbieding te vinden die perfect past bij uw niche en doelgroep. U hoeft alleen wat onderzoek te doen om de beste te vinden die u de meeste verkopen zal opleveren.

SEO

Wat zijn partnernetwerken en hoe gebruikt u ze in promotie?

De gemakkelijkste manier om aanbiedingen van andere mensen te promoten, is door lid te worden van een partnernetwerk dat honderden (of zelfs duizenden) verschillende producten aan boord heeft. Lid worden van deze netwerken duurt meestal minder dan vijf minuten en u hoeft geen langdurig aanvraagproces te doorlopen.

Over het algemeen voorzien deze netwerken hun partnerondernemingen van promotiemateriaal in de vorm van banners of tekstlinks, waardoor het uw taak is om unieke inhoud om hen heen te creëren en deze op uw website te publiceren voor maximale betrokkenheid.

Sommige partnernetwerken bieden u ook de mogelijkheid om uw resultaten bij te houden, zodat u altijd kunt zien hoeveel geld elk product oplevert en kunt beslissen of het de moeite waard is om te promoten of niet. De meeste van deze netwerken nemen een vrij kleine verlaging van uw inkomsten in – sommige brengen bijvoorbeeld slechts 20-30% in rekening, wat redelijk is in vergelijking met andere soorten advertenties.

Het belangrijkste om te weten is dat u niet voor elke klik op uw gelieerde links wordt betaald – uitbetaling komt meestal pas na een aankoop door een klant die via uw website heeft geklikt. Daarom is het echt belangrijk om geen goedkope trucs zoals pop-ups of valse downloadknoppen te gebruiken – deze gimmicks kunnen u meer klikken opleveren, maar ze zullen u geen verkoop opleveren.

Popup

Het is ook vermeldenswaard dat sommige aangesloten programma’s hogere commissies betalen voor duurdere producten en lagere tarieven voor minder dure items. Voor dit seizoen loont het om een goede aanbieding te vinden met stevige commissietarieven.

Verkoopconversies in affiliate marketing

Wat moet u weten over partnerverkopen? Net als bij veel andere soorten marketing, is het erg belangrijk om u te concentreren op uw conversieratio. Als u meer klikken krijgt maar minder aankopen (of omgekeerd), vertellen de cijfers u hoe succesvol u bent in het promoten van partneraanbiedingen en wat er kan worden verbeterd. Er is hier geen wondermiddel – elke website heeft zijn eigen stijl, dus er is geen universele oplossing voor iedereen.

Het loont ook om veel verschillende inhoud rond elk product te creëren, omdat niet veel mensen iets meteen kopen, direct nadat ze ermee kennis hebben gemaakt. Ze komen meestal later terug als ze een aanbieding op het eerste gezicht interessant vinden of na het lezen van enkele recensies.

Zoals u kunt zien, is affiliate marketing misschien wel een van de beste manieren om online geld te verdienen zonder vooraf iets te investeren, en het is ook heel gemakkelijk voor beginners, omdat je alleen een website of blog nodig hebt die al wat verkeer genereert. Als dit uw huidige situatie beschrijft, aarzel dan niet en begin vandaag nog door u aan te sluiten bij een partnerprogramma en er unieke inhoud omheen te creëren – zowel SEO-experts als marketeers zijn het erover eens dat een dergelijke aanpak veel beter werkt dan alleen backlinks spammen over het hele internet.

Hoe te slagen in affiliate marketing

Kosten verbonden aan affiliate marketing

We hebben in dit artikel al een paar keer vermeld dat affiliate marketing niet alleen een effectieve advertentiestrategie kan zijn, maar ook een betaalbare, ondanks dat er kosten aan verbonden zijn. U moet er ook rekening mee houden dat u in ieder geval in de voorbereidingsfase behoorlijk wat tijd en middelen moet investeren om uw strategie te laten werken.

Kosten van CMS

U kunt geen blog runnen zonder een content management systeem (CMS), en zonder een blog kunt u misschien helemaal niet beginnen met affiliate marketing.

U kunt kiezen tussen zowel gratis als betalende oplossingen.

 • WordPress – gratis
 • Wix – €16/maand voor basisabonnement + €20/maand voor uw eigen domeinnaam
 • Weebly – verschillende opties tussen gratis en €25/maand
 • Blogger –  gratis
 • Tumblr – gratis
 • Squarespace – vanaf €12/maand

Als u nog maar net begint en nog niet zeker weet of affiliate marketing of bloggen iets voor u is, dan zijn gratis oplossingen wellicht minder riskant. U kunt u tenslotte gaan vervelen door te bloggen of gewoon andere plannen en ideeën hebben.

Maar als u hier blijft, dan bieden betalende oplossingen veel meer voordelen op het gebied van ontwerp en beveiliging. Ze zijn ook vaak mobielvriendelijker dan de gratis CMS-oplossingen die momenteel beschikbaar zijn. Als u nog meer opties wilt hebben voor het aanpassen van uw blog, dan kan het de moeite waard zijn om met headless CMS-oplossingen te gaan.

Kosten: gratis tot €1500+/maand.

Kosten van hosting

U moet uw blog ergens hosten, toch? Hier komen hostingkosten om de hoek kijken. De goedkoopste oplossing voor hosting is gratis. U kunt uw blog gratis hosten op WordPress.com of installeren op een server naar keuze en €12/maand betalen (vanaf prijs). Dat laatste hebt u nodig als u toegang wilt hebben tot plug-ins.

Wat betreft de kosten van het hosten van uw website, veel oplossingen bieden gratis abonnementen. De basisversies worden meestal geleverd met advertenties, en dit is waar u zich zorgen over moet maken op het gebied van affiliate marketing. Waarom? Welnu, u wilt waarschijnlijk niet dat uw advertenties concurreren met andere advertenties die zijn verzonden door b.v. Google en toegevoegd aan uw website.

Is het dan de moeite waard om te investeren in betaalde hosting? Er zijn enkele oplossingen die u geen arm en een been kosten. Als het budget van uw website het toelaat, overweeg dan betalend hosting om nog meer voordelen te behalen, zoals betere uptime en beveiligingsopties of SSL-codering.

Kosten: gratis tot €50/maand.

Kosten van uw eigen domein

Uiteindelijk wilt u toch echt uw eigen domein hebben? Als uw blog wordt gehost op een professioneel en aangepast domein, kan uw aanbod als beter worden ervaren. Uw eigen domein stelt u ook in staat om consistente branding over alle kanalen uit te voeren.

U kunt een domein al voor €5 per jaar registreren, maar als u uw eigen merk wilt hebben, is het logisch om hier veel meer in te investeren. Domeinprijzen zijn afhankelijk van de extensie van het domein, de naam en de periode waarvoor u het gaat kopen. Meestal geldt: hoe langer hoe beter qua prijs.

Kosten: €0 tot €50/jaar.

Kosten van een handelslicentie

Dit is iets waar u misschien nog niet eens eerder over hebt nagedacht. U kunt partnerproducten verkopen of promoten en daarmee verdienen zonder een handelsvergunning te hebben, maar het wordt ten zeerste aanbevolen om er op de lange termijn een te kopen. Als u dit doet, vergroot u de betrouwbaarheid van uw bedrijf in de ogen van uw lezers.

Er zijn verschillende soorten licenties, afhankelijk van uw locatie en bedrijfstype, enz., dus kies degene die het beste bij u past.

Kosten: meer dan €100/jaar, afhankelijk van waar u woont.

Kosten van SEO

Zoekmachineoptimalisatie is een noodzaak voor elke website. Als u geen eigen blog hebt, kan affiliate marketing ongelooflijk moeilijk zijn zonder SEO. U moet investeren in trefwoordonderzoek om ervoor te zorgen dat u inhoud schrijft die de intentie van de gebruiker weerspiegelt. Het is altijd handig om ook een paar links naar uw website te hebben, zodat u kunt strijden voor een betere zichtbaarheid in zoekmachines. U moet ook een paar tools tot uw beschikking hebben om uw prestaties in de gaten te houden.

Als alternatief zijn er veel diensten die betaalbare pakketten aanbieden om u te helpen het organische verkeer naar uw website of blog te vergroten, zelfs als het een nieuw aangemaakte is. Hoeveel kost het? Nou, dit hangt echt af van hoe intens het pakket is. Er zijn echter services waarmee u basis-SEO kunt uitvoeren voor slechts een paar honderd dollar per maand. De duurste pakketten kunnen echter in de buurt komen van zes cijfers per jaar.

Kosten: €0 (nou ja, u hoeft het niet te doen, toch?) tot € 5k/maand.

Kosten van digitale reclame

Dit is een noodzaak als u wilt dat uw merk bekend wordt. U hebt promotie op sociale media, advertenties op verschillende platforms en nog veel meer nodig. Digitaal adverteren kan erg duur zijn, maar er zijn ook oplossingen beschikbaar voor affiliate marketeers die nog niet zo’n groot budget hebben.

Digitale marketingbureaus bieden betaalbare pakketten die alle bovengenoemde digitale advertentietypes (social-mediacampagnes) en zoekmachinemarketing (SEM) bevatten. U moet deze stap van tevoren overwegen, want het is niet iets dat u kunt doen als al het andere is geregeld.

Kosten: €0 tot €500/maand.>/strong>

Kosten van UX-testen

Zoals met al het andere in affiliate marketing, hangt dit af van uw locatie. Als het echter om UX-testen gaat, kan iedereen profiteren van het hebben van een eigen tool of software waarmee ze de gebruikerservaring van uw blog, website of app kunnen testen.

Testen wordt vaak gedaan door professionals die bij UX bureaus werken en per uur betaald worden voor wat ze doen. Dergelijke specialisten hebben specifieke tools waarmee ze kunnen volgen hoe gebruikers omgaan met websites of apps, wat waardevolle inzichten geeft in welke wijzigingen moeten worden aangebracht voor betere prestaties.

Kosten: €0 tot €100/maand.

Kosten van inhoud

Inhoud kan van alles zijn, van blogposts, via YouTube-video’s tot tweets op sociale mediaplatforms. Het is een zeer brede term die ook afbeeldingen en infographics omvat.

Nu contentmarketing steeds populairder wordt onder partnermarketeers, zijn er veel tools beschikbaar om u te helpen unieke inhoud van hoge kwaliteit te creëren zonder dat u dure schrijvers of bureaus voor grafisch ontwerp hoeft in te huren. U kunt gemakkelijk aan de slag met nieuwe ideeën met behulp van enkele gratis basistools die online beschikbaar zijn, maar als u uw merk serieus wilt nemen, is het ten zeerste aan te raden om te investeren in een premiumplan waarbij bureaus of copywriters betrokken zijn.

Kosten: €0 tot €5000/maand

Kosten van affiliate marketing cursussen

Hoewel affiliate marketing niet iets is waarvoor diploma’s of certificeringen nodig zijn, moet u toch de basis leren. Gelukkig zijn er online veel gratis cursussen die je kunnen helpen bij alles, van het kiezen van de beste producten voor uw publiek tot het schrijven van advertenties met hoge conversie, enzovoort. Als u een expert op dit gebied wilt worden, overweeg dan om een paar trainingen onder uw riem te krijgen. Deze kunnen in prijs variëren, afhankelijk van hun kwaliteit en hoeveel waarde ze bieden (maar onthoud dat u krijgt waar u voor betaalt).

Kosten: €0 tot €500/cursus.

Besluit

Affiliate marketing duurt een tijdje om op gang te komen. Als het echter geen advertentie-inkomsten genereert binnen een periode van zes maanden, is het tijd om te overwegen uw strategie opnieuw te evalueren.

Het is een goed idee om alleen in affiliate marketing te investeren als u precies weet wat u doet en zeker weet dat het past bij uw bedrijfsmodel of blogonderwerp. Als dat het geval is, zal affiliate marketing op den duur blijken zeer winstgevend voor u te zijn.

We hopen dat onze gids van pas zal komen!

Frequently Asked Questions

 • Wat is affiliatemarketing?

  Affiliate marketing wordt gedefinieerd als een vorm van op prestaties gebaseerde online marketing waarbij een bedrijf een of meer externe partijen beloont voor elke bezoeker of klant die wordt binnengebracht als een verwijzing dankzij de eigen marketinginspanningen van die personen of websites.

 • Wat heb ik nodig om affiliate marketing te starten?

  Niet noodzakelijk. U moet weten hoe uw landingspagina’s maakt en trackers instelt, maar verder kunt u andere technische taken eenvoudig uitbesteden met software, zoals Post Affiliate Pro. Hoewel het geen noodzaak is, raden we aan om de basis te leren, omdat het u helpt om gegevens tot in detail te begrijpen.

 • Is affiliate marketing een piramidespel?

  Bij affiliate marketing is er helemaal geen piramidespel en hoeft u niets te betalen om mee te doen. U kiest en verkoopt producten of diensten die u wilt promoten, en als de handelaar een commissie biedt voor de verkoop ervan, mag u die aannemen.

 • Is affiliate marketing de moeite waard?

  Absoluut. Affiliate marketing is een geweldige manier om online geld te verdienen zonder enige ervaring of speciale vaardigheden, waardoor het voor iedereen aantrekkelijk is om het uit te proberen.

 • Hoeveel geld hebt u nodig om aan de slag te gaan met affiliate marketing?

  U hoeft niet veel geld te investeren in affiliate marketing, maar u hebt er zeker wat middelen voor nodig. Over het algemeen moet u betalen om uw website of blog te hosten, en misschien wilt u zich ook registreren voor Google Adsense en sommige partnerprogramma’s om geld te verdienen met uw siteverkeer.

 • Hoe verdient u geld met affiliate marketing zonder een website?

  Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met affiliate marketing. Het is geen probleem als u geen website of blog hebt, want er zijn andere mogelijkheden. De gemakkelijkste manier om geld te verdienen met affiliate marketing zonder een eigen site te hebben, is door deel te nemen aan het Amazon-associatieprogramma en de producten op hun website te promoten.

 • Hoeveel kan een beginner verdienen met affiliate marketing?

  “U kunt veel geld verdienen met affiliate marketing als u het serieus neemt en uw tijd, moeite en energie erin steekt. Het is echter onmogelijk om te voorspellen hoeveel geld een affiliate marketeer in een jaar zal verdienen. Maar als ze hun werk goed doen en kwaliteitsproducten promoten die waarde toevoegen aan het leven van mensen, is de kans groot dat ze na verloop van tijd een behoorlijk inkomen zullen verdienen.

 • Wat zijn enkele van de meest populaire partnernetwerken?

  Er zijn veel aangesloten netwerken, maar de meest populaire zijn onder andere ShareASale, FlexOffers en CJ.com.

Terug naar academie GRATIS account aanmaken
Post Affiliate Pro is een flexibele partnerapplicatie die een verscheidenheid aan partnerlinkstijlen ondersteunt. Kies de meest geschikte voor u.

Partnerlink stijlen

Post Affiliate Pro is a powerful tool for analyzing conversion performance. It emphasizes the importance of touchpoints and rewarding superpartners.

Nichemarketing concentreert de inspanningen op een afzonderlijke en kleine afdeling van een samenleving. Het richt zich op eisen die door anderen onvoldoende zijn bedacht.

Nichemarketing

Nichemarketing, ook bekend als micromarketing, concentreert zich op een goed gedefinieerd en specifiek segment van de samenleving. Het richt zich op de behoeften en wensen van dat segment. Affiliate marketing wordt besproken als een manier om geld te verdienen met het optimaliseren van conversieratio's.

Resterende inkomsten zijn een vorm van affiliate marketing waarbij vertegenwoordigers geld verdienen aan de eerste verkoop. Lees meer in het artikel.

Resterende inkomsten

The text discusses various aspects of affiliate marketing, including techniques such as cloaking and the use of Smartlinks for targeted landing pages. It defines the term "hit" in affiliate marketing and offers related resources and information through Post Affiliate Pro. The text also highlights the importance of having a large audience/niche in order to make quick sales and generate income. To be successful in affiliate marketing, individuals need traffic from the right audience and strong converting products or services. Although there are potential drawbacks such as competition and the need to promote multiple products, affiliate marketing can be a great long-term strategy for generating a stable income. It concludes by defining affiliate marketing as a way to earn money by promoting a product or service and receiving a commission for each completed desired action.

Met het kaartoverlayrapport kunnen transacties per land worden gefilterd en is het mogelijk om fraudebescherming in te stellen, afhankelijk van het land van de bezoeker.

Kaartoverlayrapport

This article covers the importance of informing affiliate partners about product or service changes. It provides examples of email templates that can be customized to meet the needs of individual businesses and partners. The use of URL tracking for optimizing partner marketing campaigns and understanding user behavior with links is emphasized, along with the benefits of software such as We Can Track and Post Affiliate Pro for tracking URLs and analyzing conversion performance. The Online User Report function in the Post Affiliate Pro platform is also discussed and how it can be used to track the effectiveness of partners in their respective areas.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we uit van uw toestemming om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.